Médiatartalom

2022.06.23. 15:30

Szerkesztőségünkbe látogattak a táborozók

Idén is Kindl Gábortól tanulhatnak a gyermekek és az érdeklődő fiatalok a Szekszárdon.

S.B.M.

A médiatábor résztvevőit Budavári Kata szerkesztő (jobbról) kalauzolta végig a Tolnai Népújság szerkesztőségén (Fotó: Mártonfai D.)

Immáron 2010 óta minden év júniusában öt napon át betekintést nyerhetnek a média világába az arra nyitott gyerekek. A tábort szervező Kindl Gábor lapunknak elmondta, nincsenek könnyű helyzetben a mai fiatalok, hiszen az elmúlt tíz évben elképesztően sokat változott a világ.

– A közösségi oldalak és videómegosztó portálok megjelenése teljesen megváltoztatta a média­tartalmak fogyasztását. Időközben a technikai fejlődés a kezdetekhez képest teljesen más irányba vitte el az érdeklődést és ehhez nekünk, táborszervezőknek is alkalmazkodni kellett. Ettől függetlenül meg kell ismerniük a hagyományos sajtóorgánumok működését. Látniuk, hogyan épül fel az újság, milyen munkafolyamatok mennek végbe míg összeáll a napilap. Ugyanez vonatkozik a televíziós és rádiós műsorokra is – mondta a főszervező a Tolnai Népújság és a teol.hu szerkesztőségében tett látogatás során.

A táborlakók többek között ellátogattak a Babits Mihály Kulturális Központba is, ahol láthatták, milyen technikai háttere van egy színházi előadásnak a hangosítástól és a világításon át a színpadi megjelenésig. 

– Nekünk az is feladatunk, hogy megmutassuk a fiataloknak, hogyan tudják a ma futó közösségi oldalakat és videómegosztó oldalakat biztonságosan, „jól” használni. Megtanítjuk őket, hogyan különböztessék meg az értékest az értéktelentől, az igazat a hamistól. A diákoknak nagyon érdekes világuk van, ők teljesen másképpen használják például a mobiljukat is. Meg kell találni azt az aranyközéputat, ami a javukra válik – tette hozzá Kindl Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában