Kisgyermekesek

2022.06.20. 19:10

Tamási legkisebb polgárait köszöntötték

Tamási Közel másfél évtizedes hagyomány felelevenítve – két év járványügyi korlátozás miatti szünetet követően – ismét köszöntötték a legkisebbeket június 10-én, Tamásiban.

G. R.

Tamási legkisebb polgárait köszöntötték (Beküldött kép)

A helyi Védőnői Szolgálat és az önkormányzat által közösen szervezett programra, ahogy megszokott, az előző évben született tamási kisgyermekeket, szüleiket és nagyszüleiket hívták meg. 

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a legkisebbekkel is foglalkozzunk és nem csak gyermeknapkor. Nem elégszünk meg annyival, hogy megfelelő bölcsődei-óvodai ellátás van a településen, igyekszünk számunkra minél több olyan programot nyújtani, ami minél inkább Tamásihoz köti őket. Ha esetleg később elkerülnek innen, érezzék, hogy gyökereik Tamásihoz kötik őket  – mondta Porga Ferenc Tamási polgármestere az esemény kapcsán. 

Porga Ferenc: nem elégszünk meg annyival, hogy megfelelő bölcsődei-óvodai ellátás van a településen.

Mint megtudtuk, az elmúlt évben 67 apróság született, számuk az elmúlt évek átlagához hasonló. A polgármester hozzátette, Tamásiban minden feltétel adott ahhoz, hogy a kisgyermekes családok jól érezzék magukat és kellemes körülmények között fel tudják felnevelni a kicsiket: a gyermekintézmények mellett sport- és szabadidős létesítmények, játszóterek, színes rendezvények várják őket.

Az elmúlt évben 67 apróság született a településen.

A köszöntőt követően műsorral köszöntötték az egybegyűlteket, aki egy emléklapot és egy kis ajándékot kaptak. A köszöntő valójában két részből áll: a kora nyári eseményt ősszel, november elején egy faültetés zárja, amikor minden újszülött tiszteletére egy-egy emléktáblával ellátott fát ültetnek a településen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában