Kaposszekcső

2022.06.14. 20:00

Több tízmilliós kárt okozott a heves zivatar

A múlt heti rendkívüli heves esőzés legnagyobb vesztese megyénkben Kaposszekcső, ahol több tízmilló forintnyi kár keletkezett. Van olyan zúzott köves út, amely szinte teljesen megsemmisült.

Schilli-Bárány Margit

Badáczy-Csiba Zsuzsanna, Kaposszekcső polgármestere és Potápi Árpád János, a térség országgyűlési képviselője végig járta a települést a pusztító vihar másnapján (Fotó: Makovics K.)

Öt nappal a vihar után Badáczy-Csiba Zsuzsanna, a település polgármestere megkeresésünkre elmondta, hogy az önkormányzat Vis Major pályázatban összegzi az eddigi károkat, mely több tízmilliós nagyságrendű.

– Sajnos bel- és külterületi utak sérültek meg, lakótelepi parkolót, betemetett árkokat kell rendbe tenni. Van olyan zúzott köves út, amely szinte teljesen megsemmisült, mellkasig érnek a vízmosások. A Kossuth Lajos utcát másfél éve aszfaltoztuk újra, ennek is sajnos beszakadt a széle, nagy valószínűséggel az áteresz is sérült. A település szélén lévő cégeknél nagy gondot okozott a telephelyekre befolyt sár, egyelőre nem tudni, hogy a gépeket újra tudják-e indítani, tegnap szemléztek a kárszakértők.

Kaposszekcső két idősotthona is beázott, itt vízkárok keletkeztek. Szinte minden lakóházba befolyt a víz, szivattyúzni kellett, sok helyen feljött a szennyvíz is. Ahol a lakótérbe befolyt az iszap, részben lakhatatlanná tette az ingatlanokat. Akik igényelték, azoknak bérlakást tudtunk biztosítani. Aki nem kérte, az nehéz körülmények között van, nekik próbál segíteni az Önkormányzat és a Családsegítő. Érkeztek felajánlások, ruhák, bútorok, háztartási gépek, illetve Kaposszekcső Önkormányzatának alapítványa minden felajánlást köszönettel fogad: Falunkért, Kaposszekcsőért Alapítvány, utalás esetén a közleményben szerepeljen, hogy felajánlás árvízkárosultak részére.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője megerősítette, hogy a beszakadt 611-es főúton az átereszt várhatóan újra kell építeni, mely körülbelül egy hónapot vesz igénybe. Az útlezárás több ezer ember napi közlekedését érinti, hiszen ez a Pécs-Dombóvárt összekötő útszakasz része. Kaposszekcső polgármestere elmondta, hogy az ipari park útburkolat nem fogja bírni a terhelést, a nagysúlyú autókat mindenképpen el kell terelni, a célforgalom, a buszok és személygépjárművek maradnak. Ennek tervezése jelenleg zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában