Kitüntetés

2022.06.23. 18:10

Tolnai szakember lett az év vezető védőnője

Markó Aranka kapta az Év Védőnője 2022 díjat a Vezető Védőnő kategóriában.

TEOL

Markó Aranka (balra) kapta az Év Védőnője 2022 díjat (Fotó: kormanyhivatal.hu)

Közösen szervezte meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ, a Magyar Védőnők Egyesülete és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara a Védőnők Napját, a 107 éves magyar védőnői szolgálat ünnepét. A Semmelweis Egyetemen június 10-én tartott rendezvényen átadták az Év Védőnője Díjakat különböző kategóriákban, továbbá szakmai előadások és köszöntők méltatták a védőnők tevékenységét, szolgálatuk fejlődését és eredményeit.

Az idei év vezető védőnő kategória díjasa Markó Aranka megyei vezető védőnő, a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály Egészségfejlesztési és Egészségügyi Igazgatási Osztály osztályvezetője  - olvasható a kormányhivatal honlapján. Markó Aranka 1982-ben kezdte meg védőnői tanulmányait, majd azt követően területi védőnőként tért vissza megyéjébe. 

Később a Balassa János Kórházban látott el különböző védőnői feladatokat, ahonnan 1995. április 1-ével került az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Tolna Megyei Intézetéhez. 2000 óta látja el a megyei vezető védőnői feladatokat. Szakmai tevékenysége, elhivatottsága, a fiatal generációk munkájának támogatása révén több elismerésben is részesült, példa értékűen dolgozik fáradhatatlanul a védőnői szakma megbecsüléséért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában