Kormányzati támogatás

2022.06.20. 18:10

Tovább szépülnek a város útjai

Tovább korszerűsíti Paks önkormányzata a település útjait. Ezúttal a város egyik leghosszabb utcája, a Gábor Áron újult meg és egy fontos csomópontban sikerült megoldani a biztonságos gyalogos közlekedést, ugyanis új átkelőt adtak át a Tolnai és a Kölesdi út kereszteződésében.

G. R.

Márciusban kezdődött meg a kivitelezés és mostanra be is fejeződött az utca aszfaltozása – számolt be a hétfői átadáskor Szabó Péter polgármester (Fotó: M. Gy.)

Mintegy 97 millió forintból, önkormányzati útfelújítás jogcímen kapott kormányzati támogatásból újult meg a burkolat a Gábor Áron utcában a Paks belterületi utak és járdák felújítása elnevezésű projekt keretében. Márciusban kezdődött meg a kivitelezés és mostanra – jóval a határidő előtt – be is fejeződött az utca aszfaltozása – számolt be a hétfői átadáskor Szabó Péter polgármester. 

– Majdnem „faltól falig" felújítás történt, leszámítva, hogy a közművek és a világítás nem került a föld alá – mondta a részletekről Szabó Péter. A felújítás folyamán leaszfaltoztak egy 322 méter hosszú és öt és félméter széles betonútszakaszt, kiemelt szegéllyel, az utca mindkét oldalán átépítették, felújították, térkő burkolattal látták el a járdát, a gyalogos és gépkocsi bejárókat, valamint rendezték a zöldfelületet. 

Eközben egy másik helyszínen, a város szélén, a Tolnai és a Kölesdi út kereszteződésében is örömteli változás történt, itt új gyalogátkelőhelyet vehettek birtokba a közlekedők hétfőn. Ez a környéken élőknek régi vágya volt – hangzott el az átadáson. A megközelítőleg nettó 21 millió forintos beruházás során egyebek mellett járdakapcsolatokat, kiemelt szegélyes járdaszigetet alakítottak ki, biztosították a gyalogátkelőhely megvilágítását és átépítették a csapadékvíz elvezető árkot.

– Nemrégiben a mentőállomás felé vezető úton történt felújítás, amelynek jó kiegészítője a most átadott gyalogátkelő létesítése. Reméljük, hogy a közeljövőben a Kölesdi és az elkerülő út találkozásánál egy komolyabb csomópontot is sikerül kialakítani – hangsúlyozta Leber Ferenc alpolgármester, aki úgy fogalmazott: ez egy igen komoly közlekedésbiztonsági beavatkozás lesz, amely az elmúlt időszakban itt feltorlódott problémák nagy részét megoldja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában