Örökségből adomány

2022.06.20. 19:22

Új eszközökkel bővült a megyei kórház gyermekosztálya

Borbély Lajosné és családja hagyatékából, örökösük, M. I. közel 11,8 millió forint értékben adományozott orvosi műszereket a Tolna Megyei Balassa János Kórház gyermekosztálya számára.

TEOL

A neve elhallgatását kérő örökös 11 millió forinttal támogatta a gyermekosztály koraszülött részlegét (Beküldött kép)

A szekszárdi hölgy azzal kereste meg a kórház igazgatóságát, hogy nagyobb összeggel szeretné támogatni a gyermekosztály koraszülött részlegét és érdeklődött, hogy miként tehetné ezt meg - tájékoztatott a Tolna Megyei Balassa János Kórház sajtóosztálya. 

Az örökös elmondta, hogy korábban elvesztett testvére, Borbély Lajosné és családja hagyatékából származó, több mint tízmillió forintnyi örökségével gyerekek, koraszülöttek életének megmentését, gyógyítását szeretné támogatni. 

Az adománnyal kapcsolatban az volt a kérése, hogy mivel elhunyt családtagjai nevében, a tőlük örökölt vagyont ajánlja fel, a támogatás nekik állítson emléket, az ő kiléte maradjon titokban, illetve szeretné látni az eszközöket, miután azokat a gyermekosztály használatba vette.

A kórház vezetését mélyen megérintette a nagylelkű felajánlás és szívesen teljesítették az adományozó kérését. A gyermekosztály és a kórház vezetése igyekezett az összeget úgy felhasználni, hogy az abból megvásárolt eszközök hosszú ideig segíthessék kis betegeik ellátását. 

A koraszülött-újraélesztő asztal, az inkubátor és a kékfény-lámpa (Beküldött kép)

Végül a koraszülött részleg számára egy újszülött-újraélesztő asztal, egy modern inkubátor és egy kékfény-lámpa, illetve az osztály más, nagyobb gyerekeket gyógyító részlegein is használható vénaszkenner, valamint egy több gyermekkorosztály vizsgálatára alkalmas kiegészítőkkel ellátott videolaryngoszkóp beszerzése mellett döntöttek.

A pénzadományt a kórházat támogató B.J. Betegápolásért Alapítvány közreműködésével fogadta az intézmény. A megvásárolt eszközök átadása – tekintettel arra, hogy az adományozó háttérben kíván maradni -, zárt körben, de ünnepélyes keretek között történt. Az osztályon a hölgy örömmel győződött meg arról, hogy a berendezések valóban az elképzelése szerinti célokat szolgálják. „Ennél nemesebb célra nem fordíthattam volna!” – mondta látogatása végén M.I.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában