Ösztönzés

2022.06.10. 09:30

Újra várják a tehetséges paksi fiatalok pályázatait

Újra meghirdeti a legjobbak díjazását megcélzó pályázatot a Tehetséges Paksi Fiatalokért Alapítvány.

G. R.

Dávid József kuratóriumi elnök. Fotó: Molnár Gyula

A járványhelyzet miatt az elmúlt két évben elmaradtak a különböző tanulmányi és sportversenyek, ebben az időszakban a Tehetséges Paksi Fiatalokért Alapítvány sem írt ki pályázatot. Idén viszont a versenyek újraindulásával a szervezet újra meghirdeti a legjobbak díjazását megcélzó pályázatot – jelentette be csütörtökön Dávid József. 

A kuratóriumi elnök elmondta, az alapítványt több mint harminc éve hozta létre az akkori városvezetés és a Paksi Atomerőmű, és célja az elmúlt harminc évben változatlan: az anyanyelvi kultúra, a művészetek, a tanulmányi munka, valamint a sport területén kimagasló teljesítményt nyújtó fiatalok, valamint az őket felkészítő felnőttek díjazása, további munkára ösztönzése. 

A díjra nevezhetnek az általános iskola ötödik osztályától a diploma megszerzéséig azok a diákok, akiknek a lakóhelye Paks vagy valamelyik helyi oktatási intézményben folytatják tanulmányaikat, továbbá az őket felkészítő pedagógusok, illetve intézményvezetők. A pályázatokat szeptember 16-ig lehet benyújtani a paksi polgármesteri hivatalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában