Kuriózum

2022.06.24. 19:10

Változatlan a bútorozása a szakályi buszmegállónak

Tolna megye egyik kuriózuma a település központjában található buszmegálló, amelyet egy éve alkottak. Egy várakozót bútoroztak be fotelekkel, lámpával, képekkel, telefonnal. Olyan hatása van, mintha egy régimódi kis szobába érkeznénk, ahol üldögélhetünk, pihenhetünk, nézelődhetünk, és egy igazi, kellemes élményhez juthatunk, egészen addig, amíg megérkezik a busz.

Változatlan a bútorozása a szakályi buszmegállónak. Valaki azonban, mintha ottfelejtette volna a motorját...(Fotó: Mártonfai)

Feuerbach Szabolcs polgármestertől érdeklődtünk, mi történt azóta, mióta megalkották a bútorozott várótermet. Mint lapunknak elmondta, Paddi Andrea, Szemes Ibolya, Győre Erika és Kakráné Szántó Tünde készítette, alkotta egy hónapon át a munkaidejük után önkéntesen, a saját költségükön. A váróterem korábban rendkívül rossz állapotban volt, mert azelőtt negyven évig nem újították fel. 

– A  mi településünkön pedig ez a csapat, most már kibővülve, azóta is szépíti  a települést, virágokat ültetnek parkokat rendeznek, és nagyon kellemessé teszik a közterületeket, amit ezúton is hálásan köszönök nekik –tette hozzá a polgármester. 

Ismertette, hogy a váróterem elkészülte óta jelenleg is változatlan a bútorozás, valamint rendszeresen takarítják az alkotók az önkormányzattal közösen. A bútorozott váróteremre az emberek vigyáznak, eddig nem tapasztaltak semmilyen visszaélést. 

Kovács Áron hét éves szakályi lakosnak is tetszik a bútorozott váróterem (Fotó: M. D.)

– Mivel központi buszmegálló, nagyon sokan használják a várótermet. Naponta sok busz indul Tamási és Szekszárd irányába is – mondta Feuerbach Szabolcs polgármester. Hozzátette: Szakály kulturális, közösségi életét, a szakályi turizmust annyiban befolyásolta  a bútorozott váróterem, hogy sokan a csodájára járnak és más településen is készítenek hasonlót.

Mint mondta, természetesen voltak negatív hangok is, tehát volt, akinek nem tetszett a bútorozott váróterem, de a számuk elenyésző. Lapunk csütörtöki ottjártakor a váróterem továbbra is várta a buszra várakozókat, még a kis piros retro telefon is megvolt. Valaki azonban, mintha ottfelejtette volna a motorját...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában