Szünidő

2022.06.09. 18:06

Változatos programokat kínál Pakson az Erzsébet tábor

Több, mint 290 gyermekről tudnak gondoskodni a nyári szünidő alatt az idei paksi Erzsébet táborban.

Gazsó Rita

Ahogy az elmúlt években, kivéve a járványidőszakot, idén is pályáztunk az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványhoz, hogy a nyári szünidő alatt gyermekfelügyeletet tudjunk biztosítani az általános iskolások számára. Örömhír, hogy a pályázaton mind a hat hétre támogatást nyertünk, amelynek köszönhetően több, mint 290 gyermekről tudunk gondoskodni a nyári szünidő alatt – mondta Szabó Péter polgármester az idei paksi Erzsébet táborról szóló sajtótájékoztatón csütörtökön. A táborok július 4-től hat héten keresztül zajlanak majd, egészen augusztus 12-ig, a bázisa a Csengey Dénes Kulturális Központ lesz. 

Kiss-Fodor Melinda szervező elmondta, óriási a túljelentkezés a táborokba, lesz olyan turnus, ahol összesen 52 gyermek vesz majd részt a foglalkozásokon. A programok reggel 8 órakor indulnak a kulturális központban, de már 7 órától gyermekfelügyeletet biztosítanak. Az elfoglaltság minden nap 16 óráig tart, de a később végző szülők kedvéért fél 5-ig vigyáznak a gyermekekre. A résztvevők számára napi négyszeri étkezést biztosítanak. 

A programkínálat változatos: a gyermekeket bohóc- és bűvészműsor várja, kirándulnak majd Őcsénybe, Simontornyára, meglátogatják az Atomenergetikai Múzeumot, strandolhatnak, illetve moziba is mehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában