Tolna-Mözs

2022.07.21. 09:30

Alig módosul a közlekedés rendje

Felülvizsgálta a tolnai képviselő-testület a város útjain 2021–2022-ben bevezetett forgalmi rendi változtatásokat. Eldőlt, hogy a korábban elrendelt egyirányúsításokat nem módosítják.

S. K.

Az egyirányúsított utcákban megtiltják a biciklisek kétirányú közlekedését. Képünk illusztráció. (Fotó: MW)

Újabb utcák – lakossági igények alapján felmerült – egyirányúsítására nem kerül sor. Az egyirányúsított utcákban továbbra sem engedélyezik a kerékpáros „szembeforgalmat”, sőt, ahol ezt korábban engedélyezték (Béri Balogh, Bercsényi, Széchenyi, Batthyány utca), ezentúl ott is tilos lesz a biciklisek kétirányú közlekedése.

Létesülnek viszont új parkolók: a Homokdomb utcában az iskola előtti területen, a Csokonai utcában az iskola kapujától az iskola gazdasági bejáratáig, a Játszóház előtt a meglévő parkoló bővítésével, a Festetich utcában a Tolnatext Bt. előtti „háromszög” területen. Elvetették, hogy a buszforgalmat a teljes lakóövezeten belül korlátozzák. Az Akácfasor utcában két helyen forgalomlassító küszöböt létesítenek.

Mözsön a Kölcsey téren, a Széchenyi és a Jókai utca közötti „átjárás” vonalán a jövőben utat építenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában