Közgyűlés

2022.07.05. 14:04

Felbontja az uszodaberuházás építési szerződését Szekszárd

Több szempontból különlegesnek mondható a Szekszárdi Önkormányzat képviselőinek keddi tanácskozása. Mert az is ritkán fordult elő, hogy a képviselők egynegyedének indítványa alapján kezdeményezte a város polgármestere közgyűlés rendkívüli ülését. Arra viszont az elmúlt harminc esztendőben nem volt még példa, hogy egy nap kettő ilyen képviselői indítványra kezdeményezett, rendkívüli ülést tartson a város közgyűlése, s hogy az egymást követő két ülés napirendje egy-egy pontból álljon. Ráadásul mindegyiket zárt ülésen tárgyalta a testület.

Szepesi László

Fotó: Mártonfai Dénes

Az már csak a szokatlan többlet volt, hogy, talán a meleg miatt, a szavazógép sem működött, így a képviselők – mondhatni klasszikus módon – kézfeltartással kértek szót, vagy jelezték döntésüket.

A kilenc órakor kezdődő, első rendkívüli ülésen a Modern Városok programban megvalósítandó, új, fedett városi uszoda kivitelezésére megkötött vállalkozási szerződéssel kapcsolatos további intézkedésekről szóló javaslatot tárgyalták a képviselők. Ezt Máté Péternek, a közgyűlés Fidesz-KDNP frakció vezetőjének előterjesztésében tették volna, de néhány perccel az ülés kezdése előtt Posta Zoltán, a közgyűlés Gazdasági és Városfejlesztési Bizottságának tagja egy ezzel kapcsolatos újabb javaslattal állt elő. Ebben az állt, hogy kedvezőbb lenne a városnak, ha egyoldalúan bontja fel a szerződést az uszoda kivitelezőjével. Ezt követően a testület úgy szavazott, hogy a tervezettől eltérően zárt ülésen folytatja munkáját.

A két közgyűlést követően Máté Péter elmondta, az előterjesztés szerint az uszodaberuházás építési szerződésének közös megegyezéssel történő felbontásáról döntöttek, s ez a közgyűlés felhatalmazása alapján eljáró polgármester aláírásával megtörténik.

A második rendkívüli közgyűlés a szekszárdi Hosszúvölgy utca lakóházainak átszámozásáról hozott jegyzői határozat visszavonásáról szólt. Ezt Rácz Zoltán Rókus képviselő terjesztette elő, aki azért is jól ismeri a helyzetet, mert ő is ebben az utcában lakik. Korábban a házakat, enyhén szólva, össze-vissza számozták, s a jegyzői határozat nyilván ennek kijavítását célozta. 

A változtatás, amely jogszabályi kötelezettsége a jegyzőnek, viszont az ott lakóknak tetemes költséget is okozhat, és újabb bonyodalmakkal járhat. A közgyűlésnek a jegyzői közigazgatási határozat megváltoztatására nincs jogköre, viszont javasolták, és felkérték a jegyzőt, hogy a korrekciót kevesebb lakcímváltoztatással oldják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában