Elismerés

2022.07.20. 10:45

Harci bodzapálinka lett az Ország Legjobb Pálinkája

Az idei év legjobb pálinkája lett a Brill Pálinkaház bodzából készített itala.

Mauthner Ilona

Körmenden tartották meg az országos pálinka- és törkölypálinka-versenyt. Fotó: MW

Nagy Attila, a Brill Pálinkaház tulajdonosa elmondta, a múlt héten a Parlamentben vette át – immár negyedik alkalommal – az Ország Legjobb Pálinkája díjat. 

Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny májusban Körmenden volt, de a díjátadásra a napokban került sor. A Brill Pálinkaház egyben a legtöbb pontot is kapta az országos versenyen, hiszen 15 tétellel neveztek, melyekből 2 Champion-díjat (kékfrankos és a bodzapálinka), 5 aranyérmet, 7 ezüstöt és 3 bronzot nyertek el.

Nagy Attila elmondta, a bodzapálinka a termesztettnövény bogyójából készült. A hozzáértők ezt írták róla: minden jó pálinka gyógyszer, de a bodzapálinka különösen. Ebből a pálinkából nem érdemes sokat inni. Akit ezzel kínálnak meg, az érezze magát megbecsült alkimistának a földi paradicsomban. A Brill bodzájában pedig a legkiválóbb herbáriumok koncentrált illatkavalkádját vélik felfedezni.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában