Testületi ülés

2022.07.20. 16:20

Közműfejlesztést is támogat a paksi önkormányzat

Hat témáról tárgyalt Paks város képviselő-testülete a keddi rendkívüli ülésen. A grémium határozott többek között vásárokról és a piacokról, közműfejlesztési pályázatról és településrendezési eszközök módosításáról is – adta hírül a TelePaks.

TEOL

Hat napirendi pontban hozott döntést a paksi közgyűlés (Forrás: TelePaks)

A közgyűlés elsőként a piacokról és vásárokról szóló rendeletét módosította. A döntés értelmében –  az üzemeltető javaslatára – mintegy 100 forinttal emelkednek a helyhasználati díjak a paksi piacon szeptember 1-től, tekintettel arra, hogy az elmúlt években a közüzemi díjak, a tisztítószerek árai, valamint a rágcsálóírtás költségei is jelentősen megnövekedtek.

A képviselők megszavazták az idősek otthonában biztosított ellátásokért, a gyermekétkeztetésért, továbbá a gyermekek napközbeni ellátásáért fizetendő térítési díjakról szóló rendeletek módosítását is. Szabó Péter polgármester arról tájékoztatott, hogy a bölcsőde esetében továbbra sem kell térítési díjat fizetni, a gyermekétkeztetés árai minimálisan emelkednek, míg az idősek otthonában az intézményi térítési díj 600 Ft-tal, 4450 forintra emelkedik.

A keddi rendkívüli ülésen közműfejlesztési pályázatot is jóváhagytak a képviselők. A Kőris közben nyolc ingatlant érintő döntés értelmében a paksi önkormányzat mintegy 33,5 millió forinttal támogatja az ivóvíz, valamint a szennyvíz hálózat és a közvilágítási rendszer kiépítési költségeit. Az atomváros idei évi költségvetése bruttó 50 millió forintot biztosít az ilyen típusú pályázatok támogatására.

A grémium döntött továbbá településrendezési eszközök módosításáról, környezeti vizsgálat lefolytatásának mellőzéséről, valamint Paks városát érintő utak megvalósításához szükséges területek pótkisajátításáról is. Valamennyi napirendi pontot egyhangúlag, tizenegy igennel fogadtak el a képviselők – számolt be róla a TelePaks.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában