Választás

2022.07.01. 20:07

A fejlesztések folytatása a polgármesterjelöltek célja Alsónánán

Kollár László Andrást, Alsónána nemrégiben elhunyt polgármesterét nem feledi faluja, őrzi az emlékét. A vasárnapi időközi polgármester választáson a fia, Kollár Máté az egyik jelölt, a Fidesz-KDNP színeiben indul. Ötszázhatvannyolc választópolgár dönti el, hogy megválasztja-e őt vasárnap, vagy pedig a másik két jelölt valamelyikének szavaz bizalmat.

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

Pénteken jártunk Alsónánán, ahol vasárnap polgármestert választanak. Az előző településvezető, Kollár László András február nyolcadikán hunyt el. A néhai polgármestert a község saját halottjának tekinti, és a temetés költségeinek átvállalásáról is döntést szeretett volna hozni a képviselő-testület, azonban a gyászoló család e tekintetben mást szeretett volna. Mint kiderült, a család büszke arra, hogy Kollár László Andrást a falu saját halottjának tekinti, de a temetési költségekhez hozzájárulást nem kívánták elfogadni. Egyúttal arra kérték a képviselőket, hogy az erre a célra szánt összeget a falu fejlesztésére, szépítésére fordítsák. 

A Kollár László András fia, Kollár Máté az egyik polgármesterjelölt a vasárnapi időközi polgármester választáson. 

– Az édesapám által megkezdett, a település eddigi és jövőbeli gyarapodását szolgáló úton szeretnék tovább menni – mondta el kérdésünkre. A Fidesz-KDNP pártszövetség polgármesterjelöltje hangsúlyozta, ebben a szép és felelősségteljes feladatban, valamint a mindennapok kérdéseinek megoldásában is számít a község lakosságára, velük közösen, az ő véleményüket meghallgatva kívánja tovább építeni, fejleszteni Alsónánát. Mint fogalmazott: jó alapokra építkezhetnek, hiszen az elmúlt években is jelentős fejlesztések valósultak meg a településen, köszönhetően a helyiek szorgalmának és a kormány támogatásának. 

– Alsónána közös büszkeségünk és otthonunk, valamennyi itt élő embert szeretnék képviselni, alázattal, tenni akarással és küzdeni tudással vágok neki a vasárnapi voksolásnak és remélhetőleg az azt követő időszaknak – emelte ki Kollár Máté polgármester-jelölt.

Berta Levente László  szintén polgármester-jelölt, aki portálunknak elmondta, hogy huszonöt éve Magyarország rendőrségének hivatásos állományú tagja, politikamentes, pártfüggetlen. Többen javasolták a számára, hogy induljon az időközi polgármester választáson. – Tíz éve költöztem ebbe a barátságos és szép faluba, Alsónánára. Tekintettel arra, hogy a polgármesteri megbízatás alig több mint két évre szólna, az egyik legfontosabb célom a falu közösségének összekovácsolása, a folyamatban lévő beruházások befejezése és minden, a település fejlődését gyarapító lehetőség kihasználása – mondta a független polgármester-jelölt.

Szetteli Gergőné szintén független, őt nem tudtuk elérni, helyette a párja, Szetteli Gergő nyilatkozott a TEOL-nak. (alább) 

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint Alsónánán a névjegyzékben szereplő választópolgárok száma ötszázhatvannyolc, ők vasárnap a községházán, a Kossuth u. 27. számban adhatják le a szavazataikat. 

Megkérdeztük: Elmegy-e szavazni vasárnap? 

Szetteli Gergő: – Fontosnak tartom a választást, megyek szavazni. A párom, Szetteli Gergőné az egyik jelölt, harminchét éves, közgazdász végzettségű. Örülök, hogy indul a választáson, rálát a falu ügyekre. Burkoló vagyok, műszaki területen tudnám segíteni. Alsónánán születtem, a párom tizenkét éve költözött ide Szekszárdról. A falut lehetne fiatalosítani.

Szetteli Gergő: Fotó: Makovics Kornél

Ács Zoltánné (55): – Alsónána egyik önkormányzati képviselője vagyok, megyek szavazni. Több mint harminc éve itt élünk, sok segítséget kaptunk néhai Kollár László polgármestertől. Személyesen ismerem a fiát, az egyik jelöltet. Fejlődő falu vagyunk. Sok fiatal jár ide, tetszik nekik Alsónána, itt minden van, és közel vagyunk Szekszárdhoz is. 

Ács Zoltánné. Fotó: Makovics Kornél

Csatlós Veronika (36): – Megyek szavazni, mert a falu jövőjéről van szó. Nagyon fáj Laci bácsi (néhai Kollár László András polgármester) hiánya, mert mindenben számíthattunk rá. Óvodapedagógus vagyok, tősgyökeres nánai. Két éve költöztem vissza a faluba. A legfontosabbnak az út- és járdafelújításokat, a közösség építését tartom, egyre több nálunk a fiatal. 

Csatlós Antalné. Fotó: Makovics Kornél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában