Kiemelkedő eredmény

2022.07.13. 20:00

Az idén is nagyot alkottak a garaysta diákok

Ismét kiemelkedő eredménnyel zárta a tanévet a Szekszárdi Garay János Gimnázium. Erről tanúskodik az az összegzés, amit Heilmann Józsefné igazgató készített és bocsátott lapunk rendelkezésére.

Sz. Á.

Heilmann Józsefné (Fotó: M. K.)

A számok magukért beszélnek: az intézmény diákjainak 4,45 százalékos tanulmányi átlaga valóban sokatmondó. Ezzel együtt kiváló tanulmányi munkáért százharmincöten, példamutató kötelességteljesítésért hatvannégyen kaptak dicséretet. A gimnázium tanulóinak több mint egyharmada, összesen százkilencvenkilenc fiatal vihetett haza csak jeles, avagy csak kitűnő osztályzatokat tartalmazó bizonyítványt. A fentieket tetézi, hogy az érettségi vizsgák eredménye a maga 4,58 százalékával felülmúlta a tanév végi átlagot. 

Figyelemre méltó, hogy az emelt szintű vizsgák 4,67 százalékos átlaga meghaladta a középszintű vizsgák átlagát. Összehasonlítva a gimnáziumi, illetve a megyei emelt szintű értékeket, a következő számsorokat kapjuk: kémia 99 százalék, illetve 96 százalék, matematika 95 százalék, illetve 94 százalék, történelem 94 százalék, illetve 93 százalék. Középszinten a gimnázium két tanulója 100 százalékos tantárgyi vizsgaeredményt ért el. Az országos tanulmányi versenyeken a garaysta fiatalok négy első, tíz második és négy harmadik helyezést értek el. 

Továbbá szereztek még két nagydíjat, tíz arany, négy ezüst és egy bronz minősítést is. A legrangosabbnak számító Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV) magyar nyelvtanból a gimnázium két tanulója bejutott az országos döntőbe, 4. és 21. helyezést elérve. Latin nyelvből országos 17. helyezést ért el egy diák. A Tudományos Diákok Országos Konferenciájáról (TUDOK) egy fődíjjal és egy különdíjjal tértek haza a garaysta fiatalok. A sport­eredmények közül kiemelkedik a kosárlabda diákolimpián a lánycsapat országos első helyezése. 

A Keszthelyi Helikoni Ünnepségeken a hat arany, három ezüst és két bronz minősítéssel, továbbá négy különdíjjal a garaysták az utóbbi évek legjobb teljesítményét nyújtva a dunántúli középiskolák rangsorában a 6. helyezést érték el. Az intézmény pedagógusai ugyancsak hozzájárultak a gimnázium, ezzel Szekszárd város, valamint Tolna megye jó hírnevének öregbítéséhez. Dr. Gesztesi Enikő és Elblinger Ferenc tanárok a Szekszárdi Tankerületi Központ Kiváló Pedagógusa címét nyerték el. Dr. Boronkai Dóra és Kenyeresné dr. Pap Kinga tanárok pedig Pedagógus Kutatói Pályadíj elismerést kaptak a Magyar Tudományos Akadémiától. 

A díj értékét növeli, hogy azt mindössze tizenkét kárpát-medencei – köztük a két garaysta – pedagógusnak ítélték oda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában