Báta

2022.07.04. 19:10

Három mázsa halat sütöttek meg a fesztiválon

Megmozgatta a környéket a bátai Keszeg Fesztivál, hiszen a koronavírus miatt két éve volt utoljára ilyen nagyszabású halsütő és -főzőverseny a településen.

S. B. M.

Sok látogatót vonzott az idei Keszeg Fesztivál, a nagyszabású halsütő és -főzőverseny Bátán. (Fotó: Makovics K.)

Huszárné Lukács Rozália Anna, a település polgármestere elmondta, óriási sikert aratott a szombati rendezvény. Egész nap folyamatosan jöttek-mentek az érdeklődők, a kóstolójegyek hamar elfogytak, és a háromszáz kiló keszeget sem hiába fogták ki. 

– Már a nap kezdetén láttuk, hogy eddig soha nem látott érdeklődés övezi a fesztivált, kisebb-nagyobb társaságok jelentkeztek a főzőversenyre. Volt olyan csapat, ahol százhúsz (!), volt ahol hetven fős gárda állt össze, hogy megmutassák a főzőtudományukat. A hangulatot a Sárköz hagyományőrző egyesületei biztosították, akik derekasan helytálltak a nagy melegben, és gondoskodtak a remek hangulatról. Este nyolc órától a Gesarol rockzenekar játszott, majd diszkózenére váltottak. A mulatozás egészen hajnali fél kettőig tartott, ebből is látszik, hogy igazán várták már a rendezvényt a helyiek – mondta a polgármester. 

A fesztivál részeként Elszármazottak találkozóját is tartottak, ahova bátai születésű, de már nem itt élő régi ismerősöket, barátokat vártak haza. –  Sokan tettek eleget a meghívásnak, körülbelül százan érkeztek, és elevenítették fel a régi emlékeket, fűzték szorosabbra a régi barátságokat – tette hozzá Huszárné Lukács Rozália Anna.

A polgármester köszönetét fejezte ki minden támogatónak és szponzornak, nélkülük az önkormányzat nem tudta volna megvalósítani a fesztivált, amit minden évben várnak a környékbeliek. Az idei óriási sikerre való tekintettel pedig jövőre is bizonyára megszervezik a gasztronapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában