Hőgyész

2022.07.14. 18:10

Kertészkednek, betakarítanak, csinosítják a községet

Máté Szabolcs polgármester a napokban közösségi oldalán beszámolt az elmúlt időszakban történt munkákról, eredményekről.

Brunner Mónika

Máté Szabolcs polgármester (Beküldött fotó)

Ismertette, hogy az önkormányzat földjein szép hozamot mutatott a termelt tök és cukkini, már több alkalommal árusították, a bolti árnál jóval olcsóbban. Kétszáz forintot kérnek a főzőtök és a cukkini darabjáért. Nem csak a hőgyésziek vásárolhatnak, hanem bárki, aki arra jár, hiszen az árusítás folyamatos. 

A korábbi zöldségeladásokkal kapcsolatban hozzátette, hogy a megmaradt tök és cukkini mennyiség nem veszett kárba, mert azokat gyalulták, fagyasztották. A fagyasztott termékeket az óvodai-, iskolai közétkeztetésben használják fel. Arról is beszámolt, hogy több területen foglalkoztat diákokat az önkormányzat. A diákmunkások segítségével már  elvégezték az újonnan telepített eper kacsozását, valamint a régi epres területen elkezdték felszedni a fóliát. Hőgyész nagyközségben a búzát is learatták, ez hasonlóan jól sikerült, mint az árpa aratása, tette hozzá. 

A gazdasági munkák mellett folytatódott a vízelvezető árkok és járdák javítása, felújítása. A polgármester azt is ismertette, hogy elvégezték a Fő utcán egy járdaszakasz betonozását. A Zrínyi utca végén a munkásoknak pedig fel kellett törniük egy nagyon rossz állapotban lévő járdaszakaszt, a munkálatok így ott folyamatosak. Beszámolójában kitért arra is, hogy kiszedték a Vincellérház előtti nagy árokból a sárral összekeveredett leveleket, amelyek eltorlaszolták a víz útját. 

Máté Szabolcs polgármester végül arról tájékoztatott, hogy továbbra is, minden nap takarítják a községet, de tapasztalataik szerint sajnos az eldobált szemét mennyisége nem csökken. B. M. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában