Héra és Luna

2022.07.09. 15:15

Kicsik kedvence a rendőrkutya

A Paksi Rendőrkapitányság munkatársa, Bíró Ilona Mária főtörzsőrmester az elmúlt héten két helyen is táborozó gyerekeknek tartott előadást. A paksi Mikka-Makka Családi Bölcsőde nyári napközis „Mancs Őrjárat” táborában 25 óvodáskorú gyermek vett részt, a sárszentlőrinci könyvtártáborban 15 érdeklődő volt a hallgatóság soraiban.

TN

Mindkét helyen a kutya volt a fő téma. A főtörzs munkáját segítette Éberling Ivett iskolaőr és Szabó Zoltán őrmester, tengelici kutyás körzeti megbízott, valamint Kiltau András tengelici mezőőr is. A gyerekek nagy örömére Héra és Luna kutya jelenléte is színesítette a programot. 

Szó esett a kutyás rendőrök szerepéről a rendőrségen belül, a kiképzésről, a rendőrkutyákról, majd a beszélgetés során kérdéseket tettek fel a gyerekek a kutyafajtákkal, az ellátásukkal, a viselkedésükkel kapcsolatban. 

Ezen kívül a rendőri munkáról, a 112-es segélyhívó használatáról és a nyár veszélyeiről is hallhattak a táborozó gyerekek. Az idei év volt a harmadik, hogy a Családi Bölcsőde meghívta a rendőröket, és a visszajelzések alapján lesz folytatás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában