Szolgálati emlékérem

2022.07.03. 09:30

Minisztériumi elismerést kaptak a nyugdíjba vonuló pedagógusok

Három köztiszteletben álló szedresi pedagógus, Horváth Istvánné, Sáfrány Judit és Mester Lajos, a Szekszárdi I. Béla Gimnázium Bezerédj István Általános Iskola nevelői mentek nyugdíjba, és kaptak Pedagógus Szolgálati Emlékérmet az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

B. K.

Sáfrány Judit (balról), Mester Lajos és Horváth Istvánné az elismerésekkel (Fotó: TN)

Horváth Istvánné, Terike néni 1977-ben végezte el a szekszárdi Garay János Gimnáziumot és nyert felvételt a Kaposvári Tanítóképző Főiskolára, ahol a tanítói diploma mellé könyvtári és testnevelő szakkollégiumi képesítést is szerzett. Egyetlen munkahelye a szedresi általános iskola volt. Nevelő-oktató munkáját a nyugalom és a kiegyensúlyozottság jellemezte. Nála a tanulók mindig meleg, biztonságot nyújtó légkörben voltak. A tehetséges tanulók szárnyalhattak, országos versenyeken is jó eredményeket értek el, a lassabban haladók megértésben és felzárkóztatásban részesültek. Évekig vezette az alsós munkaközösséget, és gyermekvédelmi felelős feladatokat is ellátott.

Sáfrány Judit az általános iskolát Szedresben végezte, majd a bonyhádi Perczel Mór Közgazdasági Szakközépiskolában érettségizett 1978-ban. Ő is a Kaposvári Tanítóképző Főiskolát végezte el, ahol 1981-ben a tanítói diploma mellé a vizuális kultúra műveltségterület képzést is megszerezte. Mindig törekedett a nevelés és oktatás összhangjára, egyensúlyára.  Nagy empátiával és sok türelemmel fordult a tanítványai felé. Minden évben kimagasló eredményeket ért el tanítványaival a rajzversenyeken. Matematika és természetismereti tantárgyakból diákjai az országos döntőkben is megállták a helyüket. 

Mester Lajos is a Szekszárdi Garai János Gimnáziumban érettségizett 1975-ben, de nem mindjárt pedagógusi pályára készült. Előbb kapcsolástechnikai műszerész szakmát szerzett. Ezt a tudását is kamatoztatta későbbi munkahelyén a szedresi általános iskolában, ahol pedagógusi pályáját 1978-ban kezdte. A tanítói diploma mellé földrajz és számítástechnikai tanári diplomát szerzett. Pedagógus életútját a folyamatos megújulás jellemezte. Az iskolai és községi rendezvényeken a hangosítást szervezte. Kollégáival, tanítványaival való kapcsolatát a szeretet, a tisztelet jellemezte. 2007-ben közoktatási vezető és pedagógus szakvizsgát tett, 7 évig igazgató helyettesi munkát is elismeréssel végezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában