Lovassport

2022.07.09. 13:00

Országos hírű verseny

Idén is a megszokott színvonalon szervezik a település legnagyobb eseményét, szombaton tartják a Zombai Lovasnapot.

Farkas Eszter

A Zombai Lovasnap minden évben nagy esemény. Hétvégén a tizennyolcadikat rendezik (Fotó: M. K.)

Egész napos programmal várja a Zombai Lovasklub Egyesülete az érdeklődőket, ahol napközben két fordulóban akadályhajtással, egy fordulóban vadászhajtással, majd éjszakai lovas show-val örvendeztetik meg a közönséget. Utóbbi igazán látványos, félmaratonos verseny lesz, mely egészen este tíz órától körülbelül hajnali egy óráig tart majd. 

A lovasklub vezetője, Hirnikl György elmondta, egyesületük 2000 decemberében alakult meg, és idén tizennyolcadik alkalommal szervezi a lovaglás és fogathajtás szerelmeseinek rendezvényét. Az esemény mára országos programmá nőtte ki magát. A délelőtt és kora délután folyamán az első két fordulóban akadályhajtást izgulhatnak végig a nézők. 

A verseny lényege, hogy a fogatokkal a bójapárok között úgy hajtsanak át a versenyzők a pálya vonalvezetésének megfelelően, hogy a bójákra helyezett labdák ne essenek le. Különféle akadályok kombinációja nehezíti a küzdelmet, ami még látványosabbá teszi azt. A vadászhajtás az akadályhajtáshoz képest egy könnyített pályán történik, ami ezáltal egy gyorsabb, figyelemfelkeltőbb versenyszám, mivel a leggyorsabb fogathajtó nyeri, azonban a bójákról levert labdák öt másodperccel toldják meg a beérkezés idejét.

A résztvevők nem csak a lovassportba nyerhetnek betekintést, hiszen helyi termékek bemutatása és árusítása színesíti a hétvégi programsorozatot, így nem csupán a fogathajtó versenysport kedvelőit várják. Lenyűgöző, ingyenes versenyt izgulhatnak végig kicsik és nagyok a kellemes, nyári melegben. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában