Virágos Magyarország

2022.07.15. 15:30

Pakson vizitált a környezetszépítő verseny zsűrije

Paks idén is nevezett a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyre, amelyen ezúttal 349 település mutatja be a köztereit az ország nyilvánosságának és szakmai szervezetek képviselőinek.

Munkatársunktól

Szántó Zoltán alpolgármester (balról a második) kalauzolta a Virágos Magyarország zsűritagjait Pakson (Fotó: Molnár Gy.)

A környezetszépítő verseny zsűrijének két tagja július 14-én érkezett meg az atomvárosba, ahol Szántó Zoltán alpolgármesterrel, Klézl Terézia főkertésszel, Domonkos Tamással, a DC Dunakom Zrt. vezérigazgatójával, Seregély Erzsébettel, a Zrt. részlegvezetőjével,  valamint az önkormányzat szakembereivel együtt tekintették meg a város köztereit. Egyebek között a Gárdonyi-kilátót, a Lussoniumot, a Sárgödör és Atom teret, de az Ürgemezőt és az Erzsébet Nagy Szálloda környékét is körbejárták – adta hírül a TelePaks.

Szántó Zoltán kiemelte, az önkormányzat arra törekszik, hogy a város ne csak zöld, hanem klímabarát is legyen. Ezt szolgálják egyebek között az energiamegtakarítást célzó pályázatok, és az elektromos helyi tömegközlekedés. Dr. Csemez Attila egyetemi tanár tizenhat éve zsűrizi a versenyben résztvevő településeket. A vizit végén azt mondta, Paks jellegzetes, gömbkoronájú kőris karakterrel rendelkezik és az utcák többsége rendkívül rendezett. Kellemesnek találta a Sárgödör teret, amelyhez hasonlóval még nem találkozott, elnyerték tetszését a fásított terek, közparkok és az Ürgemező is.

A közel száz zsűritag közül rajta kívül Megyesi Éva érkezett még Paksra, aki eddig csak átutazóban járt itt. Szembetűnőnek találta az egynyári kiültetést a magyar nemesítésű virágfajtákkal, amelyek szerinte nagyon jól mutatnak a városban. Érdekességként említette a lussoniumi rendezvényeket és a levendulanapot. A látottak alapján a zsűritagok elégedetten távoztak Paksról. Az, hogy az általuk adott pontszám elég lesz-e ahhoz, hogy megismétlődjön a 2001-es siker, amikor a városok kategóriájában az első helyet szerezte meg Paks a Virágos Magyarország versenyen, ősszel, az ünnepélyes eredményhirdetésen derül majd ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában