Mozdulj Bonyhád

2022.07.22. 18:10

Nyáron is kimozdítják a családokat Bonyhádon

Idén immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a „Mozdulj Bonyhád!” programsorozatot, mely a helyi fiatalok szünidei sportos időtöltését kívánja elősegíteni. A Dobogó Egyesület, Bonyhád Város Önkormányzata és a Bonyhádi Sportcentrum közösen szervezi a vakációs programokat a családoknak.

Farkas Eszter

A slackline pályán egyensúlyoznak a gyerekek (Beküldött kép)

A világjárvány miatt az elmúlt két esztendőben egyetlen programelemet sem sikerült megrendezni. Idén azonban számos régi program mellett új eseményekkel is találkozhatnak a sportolni vágyó fiatalok a rendezvényeken. A legaktívabb közösségeket a programsorozat végén értékes táborozási kuponnal jutalmazzák a szervezők.

– Kedden, július tizenkilencedikén tartottuk a Bójakeresgélőt az Ifjúsági Parkban - tájékoztatta lapunkat Bischof Tamás, a rendezvény egyik szervezője, majd hozzátette: a feladat az volt, hogy térképpel keressék meg az indulók az elrejtett bójákat, amit egy menetkartonon kellett jelölniük. Négy különböző pálya volt, az első az Icinke Picinke pálya, ahol a legkisebbek szüleik segítségével keresték meg a játszótér területén az elrejtett bójákat. A nagyobbaknak a Szajkó kószáló pályája az egész parkerdő területén helyezkedett el, itt rejtettük el a bójákat, de nehezítettünk is a feladatokon, mert tévesztő bójákat is elhelyeztünk a pályán.

A harmadik pálya az úgynevezett slackline pálya volt, aminek a lényege, hogy a fák közé kifeszített rugalmas hevedereken kapaszkodókötél segítségével egyensúlyozzanak végig a résztvevők. Az utolsó pálya a vakfolyosó volt, ahol a résztvevők párba állva irányították végig társukat, aki bekötött szemmel ment végig a szalaglabirintuson. Minden résztvevő, aki legalább két pályát teljesített Mozdulj Bonyhád kitűzővel és egy szelet müzlivel gazdagodott.

– Mindenkit arra kértünk, hozzon magával poharat vagy bögrét, a frissítő szörpöt és vizet pedig mi szervezők biztosítottuk. Felhívtuk továbbá mindenki figyelmét, hogy senki ne szemeteljen. A Dobogó Egyesület tagjai ugyanis természetjárók, így számunkra kiemelten fontos a természet megóvása. A legtöbb pontot gyűjtő osztályok százötven, száz és hetvenöt ezer forint értékű táborozási támogatást kapnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában