Időközi választás

2022.07.31. 19:46

Salgó Ivett lett a község polgármestere

Salgó Ivett független jelölt nyerte el a szavazatok többségét a vasárnap tartott, időközi, eredményét tekintve még nem jogerős polgármesteri választáson Mőcsényben – tájékoztatta lapunkat a helyi Választási Bizottság elnöke.

Szeri Árpád

A 18 éves Győrfi Amanda első alkalommal szavazott (Fotó: Kiss A.)

A településen délután egy óráig a szavazásra jogosult 278 helybeli közül 124 személy járult az urnák elé. Ez – az említett időpontig – több mint 44 százalékos résztvételi arányt jelentett. A választás a félidős, valamint az urnazárás után kapott helyzetjelentés szerint mindvégig gördülékenyen, esemény nélkül, fegyelmezetten, rendben zajlott. 

A 19. 35 órakor kapott tájékoztatás szerint a településen 19 óráig, azaz a zárásig a voksolásra jogosult 278 személyből összesen 191 személy járult az urnák elé, közülük mindannyian  érvényesen szavaztak. A jelöltek közül Salgó Ivett (független) 104, Sziebl Tamás (független) 87 szavazatot kapott. 

Salgó Ivett lapunknak elmondta: nagyon örül és köszöni, hogy a mőcsényiek többsége kitüntette bizalmával. Ugyanakkor tisztában van azzal, hogy nem lesz könnyű feladata, mert egy olyan, néhai előd – Krachun Elemér – munkáját kell folytatnia, aki közel huszonöt évig vezette kiemelkedő eredményekkel a települést. 

Salgó Ivett bízik abban, hogy éppen ebből a tényből lesz képes erőt meríteni és tapasztalatokat felhasználni, hiszen Krachun Elemér mellett először mint önkormányzati alkalmazott, később már mint alpolgármester tekinthetett bele az első számú vezető tevékenységébe, illetve segíthette őt a feladatok megvalósításában. 

Ezzel együtt évtizedes közigazgatási gyakorlattal is rendelkezik, meggyőződése, hogy ez komoly előnyt jelenthet polgármesteri munkájában. A nyertes azt is hozzátette: a jövőben is kéri a mőcsényiek együttműködését és támogatását, mert csak így, együtt lehet folytatni a megkezdett művet és jelentős eredményt elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában