Főzőverseny

2022.08.09. 10:20

A kajszi termést ünnepelték a hétvégén

Több évtizedes múltra tekint vissza a szombaton megrendezett Kisvejkei Kajszi Fesztivál.

Farkas Eszter

Angyal-hívó egyesület (Fotó: Máté Réka)

– Eleinte a lekvárfőzőverseny adta a rendezvény lelkét, azonban mindig rizikós volt, hogy az adott évben hogy alakul a termés, ezért most már jó ideje főzőversenyt szervezünk helyette, amelyre idén tizenhárom csapat is nevezett – tájékoztatta lapunkat Farkas-Jókai Noémi, a település polgármestere, majd hozzátette: ilyenkor a barack termést, a gazdákat és szedőket éltetjük, ünnepeljük. A polgármester elmondta, a településen fellépett Vastag Tamás is, de számukra az igazi sztárfellépők a helyi származású taggal büszkélkedő Neonverebek formáció volt.

A kulturális programok mellett egészségügyi sátorban ingyenes egészségügyi állapotfelmérést tartottak, ahol számos vizsgálat mellett vércukor szintet és vérnyomást is mértek. Kisvejkén mutatták be először az E-sportot, az érdeklődők számítógépes játékokat ismerhettek meg. A délután folyamán fellépett Kovács Gergő, a New Generation, a Zombai Virágszálak Roma Club, majd az esti party-hoz a zenét Dj Chimpy szolgáltatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában