Költözés

2022.08.15. 12:30

A régi bezárt, délután nyílik az új orvosi ügyeleti központ Szekszárdon

Reggel nyolc órakor kattant a zár, és Szekszárdon, a Vörösmarty utcában Gyurkovics János, a város alpolgármestere végleg bezárta az itteni orvosi ügyeleti központot.

Szepesi László

Reggel nyolc órakor kattant a zár az ügyeleti központon. (Fotó: Mártonfai D.)

Fotó: Denes Martonfai

Egy régi álom, majd terv valósult meg azzal, hogy az Ybl Miklós utcában, a hajdani BM klub átalakításával egy új ügyeleti komplexumot létesítettek, ide költözött a gyermek- és a felnőtt orvosi ügyelet, s ezen a helyen a réginél sokkal korszerűbb, a huszonegyedik századnak megfelelő, európai színvonalú körülmények között tudják ellátni a betegeket.

Reggel, még a zárás előtt a régi helyen a költözés utolsó mozzanataira került sor, elvitték a számítógépet, nyomtatót, s lezárult egy időszak.

A megüresedett helyiségek jövője még bizonytalan. A város legutóbbi rendkívüli közgyűlésén az Éljen Szekszárd frakció leszavazta az Allende és Alisca utca közötti, hajdani építkezési felvonulási területre tervezett orvosi rendelők építését. Előtte szintén az ÉSZ frakció állította meg a Szabó Dezső utcai rendelőépítést, s a múltkor úgy döntöttek, itt, a börtön mögött, a Vörösmarty utcában legyen majd az a két felnőtt háziorvosi rendelő. Ennek a feltételeit viszont még meg kell teremteni.

Most a Vörösmarty utcában a zárt ajtóra tábla kerül, hogy az új orvosi ügyeleti központ délután négy órától az Ybl Miklós utcában működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában