Augusztus 20.

2022.08.20. 14:34

Állami kitüntetéseket vehettek át

Három Tolna megyei (kötődésű) személy is állami kitüntetést vehetett át augusztus 20. alkalmából péntek este a Vigadóban megtartott ünnepségen.

G. R.

Csák János miniszter gratulál az egyik kitüntetettnek a Vigadóban pénteken megtartott díjátadó ünnepségen. (Forrás: kormany.hu)

Augusztus 20. alkalmából adományozható állami kitüntetéseket és a Népművészet mestere díjakat adott át Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, valamint Vitályos Eszter a tárca parlamenti- és Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár pénteken Budapesten, a Pesti Vigadóban. A kitüntetéssel a hivatásukban, szakmájukban, emberi magatartásukban kiemelkedő teljesítményt nyújtókat ismerték el.

A Magyar Érdemrend középkeresztet a csillaggal kitüntetésben részesült a decsi származású Czakó Gábor, Kossuth- és József Attila-díjas író, nyelvrégész, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.

Czakó Gábor (jobbról),  Felföldi László és dr. Braun Márton (Fotó: MW)

A Magyar Érdemrend Középkereszt polgári tagozata kitüntetést kapta Felföldi László pécsi megyéspüspök, míg dr. Braun Márton, a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány szekszárdi ügyvezető igazgatója, volt országgyűlési képviselő és az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének korábbi képviselője a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át.

Ezüst érdemkereszt
Nemzeti ünnepünk alkalmából Magyarország köztársasági elnöke a közigazgatásban végzett, több mint három évtizedes kiemelkedő szakmai munkássága elismeréseként Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozott Bodor Lászlóné, a Tolna Megyei Kormányhivatal Tamási Járási Hivatala nyugalmazott osztályvezetője részére.

A kitüntetett, Bodor Lászlóné Gulyás Gergely miniszterrel (jobbról) és dr. Horváth Kálmán főispánnal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában