Megújul a rendelő

2022.08.10. 19:10

Az orvosok munkáját könnyíti a fejlesztés

Megkezdődött Dombóváron a Szabadság utcai orvosi rendelő teljes körű felújítása, átalakítása.

Varga Szilvia

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban kiírt pályázatnak köszönhetően a város második legnagyobb járóbetegellátó intézményének teljes körű külső és belső korszerűsítése, átalakítása valósulhat meg a városban. A Szabadság utcai rendelőkben két háziorvos, három fogorvos, egy gyermekorvos és védőnők látnak el különböző egészségügyi feladatokat.

Az elmúlt egy évben a tervezéskor nagy figyelmet fordítottak a szakemberek az épület átalakítására, a két felnőtt háziorvos munkájának megkönnyítése érdekében két rendelőt alakítottak ki a hatékony munkavégzés érdekében. A közbeszerzés után megtörtént a kivitelező kiválasztása és a munkaterület átadása.

Az első ütemben a kivitelezők már megkezdték a hőszigetelést, a homlokzat és a lábazati falrészek utólagos hőszigetelését végzik el. A nyílászárókat és a tetőszerkezetet is lecserélik, valamint az épület csapadékvíz-elvezetése is megújul. A belső felújítás során gépészeti és villamos szakmunkákon kívül az épület akadálymentesítése történik meg a pályázati forrásból.

Potápi Árpád János országgyűlési képviselővel (jobbról) a folyamatban lévő beruházásokról egyeztetett Pintér Szilárd polgármester, és a rendelőintézetben is jártak. (A szerző felvétele)

A második ütemben belső átalakítás történik, burkolás, a fűtési rendszer korszerűsítése, a víz- és szennyvízelvezetési rendszer további korszerűsítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában