Tartalmas kikapcsolódás

2022.08.13. 15:52

Bölcskén elkezdődött a Pincefalu Fesztivál

Már ott vannak a fesztiválozók a bölcskei Pincefalu Fesztiválon, a helyi bor és grill ételek napján, amelyen a legfinomabb bölcskei borokat is felszolgálják, valamint Grillkirályt is avatnak.

Brunner Mónika

A grillételek versenyét is megrendezik a bölcskei Pincefalu Fesztiválon (Fotó: Molnár Gyula)

Pincefalu Fesztivál - a bölcskei bor és grill ételek napja címmel szombat délután három órakor rendezvény kezdődött Bölcskén, a Béke téren. Botosné Verba Ágnes szervező lapunknak elmondta, hogy immár hatodik alkalommal rendezték meg az eseményt, amelyet a kezdetek óta az vezérel, hogy a fiataloknak is legyen egy olyan fesztiváljuk, ami teljes egészében róluk szól. Két helyszínen is található borsátorban kóstolópohár bemutatásával kitűnő bölcskei borokat is lehet kóstolni a Borbarát Klub jóvoltából. 

– A bölcskei borok különlegesen gyümölcsös borok. A bölcskeiek díjnyertes borászok, akik az idei Siller fesztiválon is bizonyítottak, hiszen borukkal első helyezettek lettek (A legjobb országos sillerért járó elismerést Keresztes Vince kapta Bölcskéről, a szerk.), ezen kívül számos más rangos borversenyen is nyertek már. A Pincefalu Fesztiválon legalább harmincféle borral várják az érdeklődőket – tette hozzá. 

A fesztiválon Grillkirályt is avatnak majd: közel húsz csapat nevezett a grillételek versenyére, vitték az alapanyagot, a felszerelést, és ételeikkel igyekeznek minél jobban elkápráztatni a zsűrit, amely tagjai a Tolna Megyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola szakoktatói. A győztesek hasznos ajándékokat kapnak majd, és belépőjegyet a bölcskei moziba, amelyet Magyarország utolsó falusi mozijaként tartanak számon. 

Két színpad előtt várják a közönséget Bölcskén, a Béke tér két oldalán este hat órától. A könnyűzenei színpadon az Electric Soul, a Berek Brothers zenekar, a Humen Brass Band, az Origamies tagjai adnak koncertet, majd Dj Geeko szórakoztatja tovább a közönséget. A Népzenei színpadon pedig a Medinai Tambura Zenekar és a Bogyiszlói Zenekar lép fel, valamint a Paksi Siller Nótakör. 

– A rendezvényünkkel azt szeretnénk elérni, hogy egyre nagyobb körben váljon ismertté a bölcskei bor, a bölcskei pincefalu, és hogy  jól érezzék magukat azok, akik idetévednek – tette hozzá Botosné Verba Ágnes szervező.

Borbarát pecsenye
A Grillverseny végeredménye: 1. Borbarát Klub (borbarát pecsenye), 2. Tomolik Erika (vegyes grilltál), 3. Polonyi István (pulled pork zsemlében colslaw salátával). Különdíjak: Bleskó testvérek, Rózsaszín ingesek csapata, Botos Tibor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában