Kellemes kikapcsolódás

2022.08.28. 09:30

Családi napra invitálták a medinaiakat

Augusztus utolsó péntekjén összegyűlt Medina apraja-nagyja, hogy a település lakói együtt töltsenek egy kellemes napot.

A családi napot Vén Attila polgármester nyitotta meg, aki beszédében a falut az emberhez hasonlította. – A falu olyan, mint egy ember – mondta. – A falu teste a külleme, a megjelenése, látnivalóinak és természeti adottságainak sora. És van lelke, ahogyan az embernek is. A falut a benne lakók töltik meg élettel. 

Vén Attila hozzátette, összefogással és munkával még szebbé és élhetőbbé varázsolhatják a települést. Most azonban a kikapcsolódásé volt a főszerep. A gyermekek délelőtt kézműves foglalkozásákon, ügyességi játékokon vehettek részt, de volt lángoskóstoló, rendőrségi- és tűzoltóbemutató és habparti is.

Délután ünnepi testületi ülést tartottak, ahol a közösségért végzett munkáért kitüntetéseket adtak át. A díjakat 2011-ben alapította az önkormányzat. Díszpolgári címet kapott idén Dr. Kisfaludy Kálmán, Medina egykori háziorvosa. A díjat keresztlánya, Dr. Selényi Judit vette át. A „Medináért” díjat idén Subotic Milka érdemelte ki a kosárlabdában elért teljesítményéért. A „Közösségért” díszoklevelet pedig Sárdiné Iker Anna vehette át, aki a Medinai Nyugdíjasok Érdekszövetségében végzett több évtizedes munkájának elismeréseként kapta a díjat. Az ünnepi ülésen a hagyományoknak megfelelően köszöntötték a falu legidősebb és legfiatalabb polgárát is. 

Az ülést követően Vén Attila megnyitotta a horgolás kiállítást, ahol Iharos Jánosné, Horváth Sándorné és Sándor Ilona munkáit tekinthették meg az érdeklődők. Este hat órától az Iszkába zenekar koncertjét, majd hét órától a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola népzenei tagozatának koncertjét hallgathatták meg az érdeklődők, majd nyolc órától a Zabavna Industrija zenekar lépett színpadra, amelyet táncház követett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában