Hagyományt teremtenének

2022.08.15. 15:30

Először tartottak nemzetiségi családi napot

A Gyönki Német Nemzetiségi Egyesület idén először szervezte meg családi napját a közösségi házban, de szeretnék, hogy a vasárnapi rendezvényükből hagyomány váljon.

B. M.

Több tánccsoport adott látnivalót a közönségnek (Fotó: Makovics K.)

Kemler Imréné, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy mivel az idén náluk elmaradt a gyereknap, így a családi napon a legkisebbekre is gondoltak.

– Az egyesületünk házánál elkészült a gyerekeknek a kuglipálya, amelyet így már használatba is tudtak venni, de rendelkezésükre állt a vízen járó henger, a játszósarok, és az arcfestést is kipróbálhatták – tette hozzá. 

Az eseményen nemzetiségi ételbemutatót is tartottak. Az egyesület tagjai, idős asszonyok otthonról hozták az elkészített sváb ételeket, de a helyszínen is sütöttek-főztek. A vendégek kóstolhattak többek között zsidóbatyut, gőzgombócot, sváb dödöllét, réteseket, a disznótoros savanyú pörköltet. 

Fellépett a Sonnenblume Német Nemzetiségi Énekkar, Keller Ferenc Antal harmonikás, a Dunaszekcsői Fúvószenekar, a gyönki Grüne Wiese tánccsoportjai és dunaszekcsői tánccsoportok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában