Behajtási engedély

2022.08.11. 15:30

Hamarosan élesben is ellenőriznek a szekszárdi sétálóutcában

A hónap elejétől működik az illegálisan behajtók kiszűrésére felszerelt rendszámfelismerő rendszer Szekszárdon, a Béla király tér és a Garay tér közötti sétálóutca bejáratánál. Az első tapasztalatokról Gyurkovics János alpolgármester tartott ma sajtótájékoztatót.

Gazsó Rita

Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere tartott tájékoztatót a sétálóutcai behajtásról (Fotó: Makovics K.)

– A sétálóutca Szekszárd legfrekventáltabb pontján található, amelynek állapotát szeretnénk minél tovább ilyen színvonalon megőrizni – mondta Gyurkovics János. Mint megtudtuk, az önkormányzat az idei évben is komoly összegeket fordított állagmegóvásra és felújításokra, még a Gemenc Nagydíj előtt. Idén a sétálóutca burkolatának teljes javítása elkészült, a „macskaköveket” megtörő gránitlapok ára négyzetméterenként 62 ezer forint volt.

– Ekkora forgalmat, amely erre az útszakaszra az utóbbi időben nehezedett, tovább nem engedhetünk be – állapította meg az alpolgármester. Hozzátette, ezért építették ki azt a kamerarendszert, amelynek tesztüzeme augusztus elseje óta zajlik. A kamerák felszerelését követő első hat napban 254 (!) szabálytalan behajtást regisztráltak. Egyik jármű sem rendelkezett engedéllyel – osztotta meg a tapasztalatokat Gyurkovics János.

Nem a bírságolás a cél, csupán a törvényes rendet szeretnék betartani (Fotó: Makovics K.)

Az alpolgármester mindenkit arra kért, hogy tartsák be a szabályt. Hamarosan ugyanis lejár a próbaüzem, és utána életbe lépnek a szankciók, mely szerint a tilos behajtásért a szabálytalankodóknak 30 ezer forintot kell fizetnie. – Nem a bírságolás a cél, csupán a törvényes rendet szeretnénk betartatni – hangsúlyozta.

Miként elhangzott, Szekszárdon rendelet szabályozza Garay tér és Béla király tér közötti sétálóutcába behajtást, amely szerint a rendőrök, mentők, tűzoltók, taxisok és az itt élők továbbra is közlekedhetnek, az engedélyek továbbra is érvényesek. Az ideiglenes engedélyeket viszont újra meg kell kérni az önkormányzati hivatal 74/504–106-os telefonszámán vagy a [email protected] email címen. A kérelemnek egyszeri 400 forintos költsége van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában