Kalaznó

2022.08.08. 19:10

Háromszáz éves német örökséget ünnepelhettek

A németek betelepítésének háromszázadik évfordulója alkalmából szerveztek ünnepséget az elmúlt hétvégén Kalaznón.

FEB

Orbán Attila, a megyei önkormányzat alelnöke mondott ünnepi köszöntőt (Fotó: Makovics Kornél)

– Az ünnepi program az evangélikus templomban megtartott istentisztelettel kezdődött – tájékoztatta lapunkat Mayer-Kovács Mónika, a település polgármestere. A Kalaznó környéki német telepesekről tartott előadást Ament-Kovács Bence néprajzkutató, majd Orbán Attila, a Tolna Megyei Önkormányzat alelnöke mondott ünnepi beszédet a világháborús emlékműnél.

Először szerveztek Völgységi piacot a faluban, ahová helyi termelőket és kézműveseket hívtak meg. Lehetett vásárolni mézet, sajtot, de a sok finomság mellett bőrdíszműves, kosárfonó és keramikus termékeket is talált az érdeklődő.

– A keramikusunk egy különleges ajándékkal lepett meg minket. Hermann István készített nekünk egy emblémát, amit a Fejlődő Kalaznóért Egyesület logójaként szeretnénk is levédetni – mondta a polgármester.

A délutáni órákban gyermek- és kulturális programok mellett falusétán mutatták be a német építészeti örökséget, és egy fotókiállítást szerveztek közel százéves képekből. Az estet éjjelig tartó táncház zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában