Tűzifa

2022.08.09. 19:10

Izményben nem tartanak a téltől

Akár öt télre is elegendő tűzifát tárolt el az évek során a település önkormányzata.

FEB

Kelemen Ferenc polgármester az évek alatt betárolt tűzifa egy részével (Fotó: Mártonfai D.)

– Több mint tíz éve, 2010-ben döntöttem úgy, hogy takarékoskodni fogunk a gáz használattal télen – tájékoztatta lapunkat Kelemen Ferenc. Izmény polgármestere hozzátette: az útszéli fakivágások, takarítgatások során összegyűjtötték a fát, összevágtuk és betároltuk. Télen kizárólag fával tüzeltünk, így az első évben több mint négyszázezer forintot spóroltunk meg.

A polgármester előrelátó hozzáállásának hála a hivatalban és az ahhoz tartozó épületekben, valamint a művelődési házban nem kell a növekvő rezsi áraktól tartaniuk, sőt évente több százezer forintot is megspórolnak ezzel a költségvetésükben. 

– A sportolók öltözőjét is ebből a tartalékból fűtöttük ki telente addig, míg pár éve megnyertünk egy pályázatot, amivel a fűtéskorszerűsítésnek és a tizenhét kilowattos napelem rendszernek hála erre már nincs szükség. Ezzel is spórolni tudunk, így a jelenlegi tartalékokkal öt telet biztosan kifűthetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában