Utak

2022.08.25. 11:02

Két új társaság üzemelteti majd az M6-ost Tolnában

Több mint ezerkétszáz kilométer gyorsforgalmi útszakasz üzemeltetési feladatát adja át az államszeptembertől.

TEOL

Kamionok közlekednek az M6 -os autópályán Szekszárdnál. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

A Kormány autópályák üzemeltetésére kiírt koncessziós eljárása nyomán szeptember 1-től az MKIF Infrastruktúra Üzemeltető Zrt. látja el az 1237 km gyorsforgalmi útszakasz üzemeltetési feladatát – hívta fel a figyelmet közleményben az MK Zrt. Ugyanakkor a társaság továbbra is üzemeltetni fog 291 kilométernyi gyorsforgalmi utat. Emellett továbbra is ellátják – a településeket összekötő, illetve azokon átmenő – harmincegyezer kilométernyi országos fő- és mellékút üzemeltetési, valamint fenntartási feladatait is. 

A településeken belüli utak többségét, összesen több mint 140 ezer kilométernyi utat a jövőben is a helyi önkormányzatok kezelik – fűzték hozzá. 

Az MK Zrt. tájékoztatása alapján, az M6-os Tolna megyét érintő szakaszán két koncessziós társaság végzi majd az autópálya üzemeltetését. Az egyik az M6 Tolna Autópálya Koncessziós Zrt., mely az M6-os autópálya Dunaújváros és Tolna közötti szakaszán végzi az üzemeltetést. A másik a(z) MAK Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt, Utóbbi társaság az  M6-os Tolna és Mohács közötti szakaszán, illetve az M60-as autópálya Mohács és Pécs közötti szakaszán látja el üzemeltetői tevékenységet.

Az egyes autópályák üzemeltetőit jelölő térképet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. weboldalán találja – kattintson!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában