Testületi ülés

2022.08.03. 09:30

Légkábel a település képén nem ronthat

Rendkívüli ülést tartott Dunaszentgyörgy képviselő-testülete a napokban, amelyen több témát is napirendre tűztek – tájékoztatott az önkormányzat.

G. R.

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A megbeszélésen egyebek mellett meghallgatták a Várdomb utcai óvodában zajló felújítás kivitelezőjét, aki részletes tájékoztatást adott a felmerült pótmunkákról. Meghallgatását követően a képviselők megerősítették, hogy a szükséges munkálatokat el kell végezni, az ehhez szükséges pénzügyi forrás rendelkezésre áll, azt biztosítja az önkormányzat. 

Döntés született arról, hogy nem módosítják a településkép védelméről szóló önkormányzati rendeletet a településkép védelme érdekében. Ezt azért kezdeményezte egy közüzemi szolgáltató, hogy harminckét oszlopot helyezhessen el a település közterületén annak érdekében, hogy vezetékeit légkábelen vezethesse el. A döntésre tekintettel – melynek során a képviselő-testület figyelembe vette a települési főépítész szakmai véleményét is – a kérelmezőnek földkábellel kell megoldania a beruházást. 

A képviselő-testület döntött arról is, hogy a település kulturális életének még mozgalmasabbá, változatosabbá tétele érdekében augusztus 1. napjától egy tapasztalt művelődésszervezőt alkalmaznak. Az ülésen a grémium elé került a Paksi Többcélú Kistérségi Társulás előterjesztése is, ami bemutatta, hogy a házi segítségnyújtás térítési díjának nagymértékű emelésére lenne szükség, a jelenlegi óránkénti 850 forintról, 2.517 forintra. A képviselő-testület úgy határozott, hogy nem hajt végre ilyen mértékű emelést, így óránkénti ezer forintos összegben állapította meg az új díjat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában