Időközi választás

2022.08.17. 11:40

November 13-án választás lesz Szekszárdon

Az elmúlt hónapban megüresedett egy önkormányzati képviselői szék, elhunyt Csillagné Szánthó Polixéna, aki 2006. óta a szekszárdi 4-es számú választási körzetében lakókat képviselte, s ezért a közeljövőben a körzetben választás lesz.

Szepesi László

Délelőtt ülést tartott Szekszárdon a helyi választási bizottság. (Fotó: M. D.)

Emiatt délelőtt ülést tartott Szekszárdon, a városházán a helyi választási bizottság, amelyet dr. Kulcsár Ágnes elnök az időközi voksolás időpontjának kitűzése miatt hívott össze. A választásra három időpont adódott, október 30., november 6., illetve november 13. A testület október 30-át a halottak napja miatt nem tartotta megfelelőnek, akkor ugyanis az embereknek, így a körzet választópolgárainak is lesz más elfoglaltsága. 

Nem volt megfelelő a november 6-i időpont sem, ezért a testület egyhangú szavazással november 13-át jelölte meg a választás napjának. Meghatározták a határnapokat is. Eszerint a voksolást megelőző 66. napon hirdetik ki, hogy a képviselőjelöléshez hány ajánlás szükséges. Ez a körzetben választásra jogosultak egy százaléka, az előző önkormányzati választáskor 23 volt. Az ajánlási lapokat szeptember 24-től lehet felvenni, és október 10-én zárul a jelölés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában