Vallás

2022.08.22. 10:37

Szekszárdra új káplán, Paksra új plébános érkezik

A Pécsi Egyházmegye lelkipásztori ellátásának biztosítására Felföldi László megyéspüspök több személyi változásról is döntött szeptember 21-i hatállyal – közölte honlapján az egyházmegye.

Illusztráció: Shutterstock

Felföldi László Kürtösi Krisztián bátaszéki plébánost Paksra helyezte át plébánosnak, valamint megbízta a helyi katolikus intézmények püspöki biztosi szolgálatával. Dr. Nyúl Viktor pasztorális helynököt felmentve pasztorális püspöki helynöki, templomigazgatói és kórházlelkészi szolgálata alól plébánosnak nevezte ki a Bátaszéki Plébániára.

Bukovics István hőgyészi plébános urat Olaszra helyezte át plébánosnak. Molnár Péter olaszi plébániai kormányzó felmentve eddigi megbízatásából plébánosnak nevezte ki a Zombai Plébániára.

A megyéspüspök  Serban Valentin zombai plébánost áthelyezte a Hőgyészi Plébániára, míg Lovász Zsolt iregszemcsei plébániai kormányzót plébánosnak nevezte ki állomáshelyén. Lábár Tamás paksi káplánt Szekszárdra, Kárász Gábor szekszárdi káplánt Máriagyűdre helyezte át ugyanazon minőségben.

A Tolna megyét nem, de az egyházmegyét érintő további változásokról a Pécsi Egyházmegye honlapján tájékozódhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában