Örökös kerestetik

2022.08.14. 13:00

Szívén viseli a kőkeresztek sorsát

TEOL

Baltavári István immár 10 éve renoválgatja, 2-3 évente lefesti az Alsóvárosi Temető kiskápolnája melletti keresztet, mely most is teljes szépségében pompázik. Szerkesztőségünknek jelezte, hogy a korára való tekintettel szeretné a jövőben átadni ezt a létrázást is megkívánó értékőrző munkát olyan embernek, csoportnak, aki hasonlóan lelkesedik a szakrális emlékeinkért, és szívén viseli a város szépítését.

Amint arról a Tolnai Népújság és a teol.hu hírportál is többször beszámolt, Baltavári István a megyeszékhely közéletének egyik legaktívabb tagja, aki nemcsak az Alsóvárosi Temetőnél lévő kereszt, hanem sok kiskápolna, kőkereszt megmentésének, felújításának kezdeményezője, szervezője volt eddig is, illetve közismert az is, hogy ő a Szekszárdi Hulladékkommandó kitalálója, vezetője, a város tisztaságáért is sokat tesz.

Baltavári István a megyeszékhely több szakrális emlékét újította már fel. Az alsóvárosi temető kőkeresztjét is maga festi (Beküldött fotó)
Baltavári István az alsóvárosi temető kőkeresztjét is maga festi (Beküldött fotó)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában