Bárka Fesztivál

2022.08.13. 13:01

Több helyen is égett a tűz a tolnai Duna-parton

Ma délelőtt tíz óra után számos helyen is lángra kaptak a gyúlékony anyagok a tolnai Duna-parton, szemtanúk beszámolója szerint előre megfontolt, szándékos „gyújtogatás” történt.

S. K.

A hagyományos halászlé mellett idén más halételek is versenybe szállhattak a Bárka Fesztivál főzőversenyén (Fotó: Kiss Albert)

Kár azonban nem keletkezett, sőt, várhatóan kimondottan pozitív lesz az eset végkimenetele. Tekintve, hogy a tüzek – minden biztonsági szabály betartása mellett – kizárólag bográcsok alatt égnek a holtág partján, a tolnai Bárka Fesztivál második napjának délelőttjén, a halfőző versenyen, Bognár Cecil tárogató muzsikája mellett.

A fesztivál három év után tért vissza a Duna-partra, az Alta Ripa Szabadidőparkba, miután 2020-ban a Covid miatt elmaradt, tavaly pedig a járványügyi szabályok következtében a kulturális központ udvarán lehetett csak megrendezni. A közönség igyekszik is élni a lehetőséggel, már a tegnap esti zenei programok is – helyi amatőr együttesek profi közreműködése mellett – nagy látogatottságot hoztak.

Ma délelőtt zajlott a hagyományos főzőverseny, amelynek újdonsága, hogy idén először nemcsak halászlevek, hanem halpörköltek is forrtak a bográcsokban. Közel harminc csapat nevezett, több száz főre készültek a finomságok. Bár némi fehér füst is felszállt már, a verseny eredményét majd csak kora délután hirdetik ki. Azt viszont tudni lehet, hogy igen értékes díjakat kapnak a legjobbak.

A nap második részében, 16 órától gyerekprogramok várják a fiatalokat, estig helyi sport- és művészeti csoportok szórakoztatják a közönséget. Nyolckor indul a fáklyás sárkányhajó felvonulás, majd a Budapest Bár koncertje következik. Este tíztől vízjátékban és lángshow-ban gyönyörködhetnek a nézők. A programot Domokos András zenés estje zárja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában