Vérszívók

2022.08.09. 18:10

A héten tovább folytatódik a szúnyoggyérítés

A megelőző hét esőzései után újra kialakultak a szúnyogok fejlődéséhez optimális élőhelyek, ezért elsősorban biológiai módszerrel folytatódik a gyérítési program.

TEOL

Földi szúnyoggyérítés. (illusztráció, MW)

Megyénkben a kifejlett szúnyogok elleni védekezés folytatódik a héten. Sopron és Komárom környékén, illetve a Szigetközben földi úton, a Balatonnál, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál pedig légi kijuttatással végeznek biológiai lárvagyérítést.

A héten a kifejlett szúnyogok elleni védekezésre Szekszárd környékén lesz szükség. Az érintett 15 Tolna megyei településen napnyugtát követően lehet a gyérítést végző gépjárművekkel találkozni. Összesen 3420 hektáron védekeznek a rovarok ellen. Kedden Decs, Őcsény, Sárpilis, Szekszárd, Koppányszántó, Nagykónyi és Tamási; szerdán Bogyiszló, Dunaszentgyörgy, Gerjen, Fadd, Tolna, Regöly, Simontornya és Varsád településen végeznek majd földi kémiai gyérítést.

A kezeléseket szélcsendes időben, az esti és éjszakai órákban végzik. Amennyiben az időjárás nem teszi lehetővé a szúnyoggyérítést, a meghirdetett időpont utáni két nap valamelyikén kerül sor a permetezésre. Az érintett települések önkormányzatai egyedi értesítést kapnak a munkavégzés tervezett időpontjáról, továbbá a program megtalálható a katasztrófavédelem honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában