Solaris

2022.08.19. 15:30

Új elektromos buszt tesztelnek Pakson

Egy 15 méter hosszú, 3 tengelyes elektromos Solaris-t tesztel a héten a Paksi Közlekedési Kft – tájékoztatott a szolgáltató.

Gazsó Rita

Új elektromos buszt tesztelnek Pakson (Beküldött kép)

A cégnél készülnek az atomerőműbővítés kapcsán előre jelzett utasszállításban, útvonalszámban és munkásszállításban is megjelenő növekvő feladatmennyiségre. A tesztüzem célja, hogy a város igényeit legjobban kiszolgáló modell kiválasztásához minél több ismeret és tapasztalat álljon rendelkezésre. Szerdán délelőtt ez érkezett meg Paksra az új, 51 üléses jármű. 

A 15 méter hosszú buszt 300 kilowatt teljesítményű aszinkron elektromotorral és 616 kilowatt óra névleges kapacitású lítium-ion akkumulátorral szerelte fel a gyártó. Egy teletöltéssel több mint 400 kilométer megtételére képes. Az elektromos buszra a lakosok ingyen szállhatnak fel.

Az atomerőműbővítés kapcsán előre jelzett utasszállításban, útvonalszámban és munkásszállításban is megjelenő növekvő feladatmennyiségre készül a cég. (Beküldött kép)

A Paksi Közlekedési Kft. által üzemeltetett flotta jelenleg Solaris Urbino 8,9 electric és Solaris Urbino 12 electric járművekből áll, a termékcsaládnak azonban van még nagyobb tagja is, a Solaris Urbino 15 LE electric három tengelyes, nem csuklós autóbusz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában