Gólyatábor Szekszárdon

2022.08.31. 18:10

Új otthonukkal ismerkednek az egyetemi karok elsősei

Pécsi Tudományegyetemen a jövő hétfőn kezdődik a tanév, de a Művészeti Kar és a szekszárdi székhelyű Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar (KPVK) leendő száztíz hallgatója már a hét eleje óta a tolnai megyeszékhelyen tölti napjait. A két kar dékánja megállapodása értelmében ugyanis itt tartják az új hallgatóik közös gólyatáborát.

Szepesi L.

A PTE Művészeti Karára felvételt nyert elsőéves hallgatók performansza az intézmény gólyatáborában (Fotó: KIss Albert)

Ennek a tanévet megelőző együttlétnek az a célja, mondta dr. Szécsi Gábor professzor, hogy a hallgatókat ráhangolja az egyetemi életre. Érezzék azt, hogy az egyetemi karok befogadják őket, hogy ők egy új közösség tagjaivá válnak. Információkat kapnak az egyetem életéről, lehetőségeikről és természetesen feladataikról is – tette hozzá a a KPVK dékánja.

Hétfőn ismerkedéssel kezdődött a gólyatábor, kezdi a program sorolását Csötönyi Pál, a Hallgatói Önkormányzat elnöke. Az ország minden tájáról, Debrecentől az ország nyugati határáig, sok településről érkeztek a fiatalok. Ők járták, járják ma estig a várost fehér pólóban. A KPVK-sok pólójára a logót a szekszárdi hallgatók tervezték, azon a pécsi tévé torony és a szekszárdi Kálvária kilátó van egymás mellett, a Művészeti Kar hallgatóinak pólóján pedig új alma materük neve áll.

A játékos ismerkedés csapatonként történt, segítettek a szeniorok, a felsőbb éves hallgatók. Velük együtt készítettek a gólyák csapat-indulót és csapatcímert. Később pedig, vetélkedő formájában Szekszárddal ismerkedtek a leendő pedagógusok, szőlész-borászok, gyártásszervezők, művészek, művésztanárok.

A tábor csütörtökön zárul, hétfőn pedig kezdődik a tanév. Az őket befogadó egyetem mostantól egy új segítséget is kínál számukra: létrehoztak egy mentor irodát, ahol a hallgatók különféle problémáit segítenek megoldani – tudtuk meg dr. Szécsi Gábor dékántól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában