Dunakömlőd

2022.09.06. 10:21

A térség jellegzetességeivel dekorálták az ovi támfalát

Vadon élő állatok, természeti elemek és a Lussonium is megelevenedik a Paksi Napsugár Óvoda Dunakömlődi Tagóvodájának támfalán, amelyen megközelítőleg öt napig dolgoztak az InkSane Studio munkatársai. A pedagógusok és a gyerekek is örömmel fogadták az új díszítést.

Gazsó Rita

Szabó Péter, Paks polgármestere (középen) is megtekintette az elkészült alkotást (Fotó: Molnár Gyula)

– A támfal a mögötte található partfal omlásának elhárítására készült el a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány támogatásával az óvodások biztonsága érdekében, és tavaly éppen ilyenkor ősszel adtuk át. Már ekkor tervben volt a díszítése – mondta az örömteli változásról az átadón Szabó Péter.

A polgármester hozzátette, az ötlet a tagóvoda vezetőjétől, Molnár Adrientől származott, így a szürke támfalat most egy gyönyörű festménnyel, graffitivel sikerült ékíteni. Mint jelezte, az alkotást ugyanaz a csapat, az InkSane Studio készítette, amelyik a kresszparkot hasonló módon a Pál utcai fiúkból vett néhány jelenettel dekorálta korábban. – Örülök, hogy a biztonság megteremtése után az esztétikumra is oda tudtunk figyelni és az óvodások számára még szebbé tudtuk varázsolni az udvart – fogalmazott.

Az óvoda festett támfalának egy részlete. (Fotó: Molnár Gyula)

Az eseményen elhangzott, a feladatot az ez évi részönkormányzati keret terhére végezték el. A munkák során az egyszínű betonfelület kapott egy alap löszszínt, amelyre a művészek megalkották a képeket. Bár a grafika a művészek keze munkáját dicséri, a dekoráció koncepciója a a óvodavezetőtől származik, aki azt kérte, hogy a Paks-Dunakömlőd Természetvédelmi tájegység jellegzetességei jelenjenek meg a festményen. Ezért a grafika az egyik irányból nézve Ürgemezőről indul, és Lussoniumon keresztül az Imsósi erdőig mutatja be a hely jellegzetességeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában