Szüreti mulatság

2022.09.22. 15:30

Az eső sem szegte kedvüket

Szombaton a rossz idő ellenére is megtartották a Majosi Székely Hagyományőrző Egyesület szervezésében a szüreti mulatságot.

Farkas E.

A legfiatalabb táncosok a legidősebbel (Beküldött kép)

– Három éve alakult az egyesületünk, alapításával a célunk a közösségépítés volt. Szeretnénk összehozni a helyieket minél több korosztály bevonásával – tájékoztatta lapunkat Papp Domonkos egyesületvezető, majd hozzátette: A szervezeten belül a legkisebbek tánc- csoportja a Kisfecskék, ahol a legfiatalabb táncos, a kis­unokám két és fél éves. 

Fellépett a mulatságon a Kis Zelke Néptáncegyüttes, akik két műsort adtak elő, bukovinai lakodalmast és egy székelyföldi népdalcsokrot. A tavaly októberben alakult felnőtt csoport, a Berkenye és a hagyományőrző egyesület férfi tánccsoportja, az Ötszékely is fellépett. Vendégük a Bonyhádi Székelykör volt, melynek tagjai között sok a majosi táncos, akik mindkét egyesületnek a tagjai. Hat műsorszámot mutattak be az egy órás kulturális programban.

A kedvezőtlen időjárás ellenére több mint százhúszan vettek részt a délutáni eseményen, majd az esti mulatságon, amely egészen hajnalig tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában