Szakmai verseny

2022.09.28. 17:10

Az ország legjobbjai lettek halőreink

A Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetségének (TOHOSZ) hivatásos halőrei is részt vettek a szeptember tizenkilencedike és huszonegyedike között zajló Ötödik Országos Halőri Szakmai Versenyen és Találkozón Szarvason, melyet a Magyar Országos Horgász Szövetség és a Kőrösvidéki Horgászegyesületek Szövetsége rendezett meg.

Farkas Eszter

A megmérettetésen huszonnyolc halgazdálkodásra jogosult szervezet és az Állami Halőri Szolgálat nevezte három fős versenyzői csapatát, egy szakmai vezetővel. Tolna megyét Balog Attila, Csonka Gábor, Rigó Zoltán és Szakács Szabolcs képviselte a versenyen, ahol kimagasló eredménnyel első helyezést értek el.

– Az első tulajdonképpen egy szakmai nap volt, ahol rendészeti és egyéb halőri hivatással kapcsolatos előadást követően egy meglehetősen nehéz tesztet kellett a csapatokból egy-egy főnek kitöltenie, mely vegyesen tartalmazott halbiológiai, morfológiai, vízkémiai és jogszabályi kérdéseket is. Ezt nekem kellett megoldanom, amit harmadik legjobbként teljesítettem. A csapatunk másik két tagjának egy trükkös szabálysértés leírását tartalmazó dokumentum alapján kellett jegyzőkönyvet készítenie. A versenyszámok után igen jól állt a csapatunk – tájékoztatott Balog Attila, halőr.

Hangos örömujjongásban tört ki a csapat, mikor meg tudták, hogy első helyezettek lettek (Beküldött kép)

Kedden gyakorlati haltelepítés, gépjármű átvizsgálás és vízminőség vizsgálat elvégzése volt a feladat, melyek után összesítésben a nyolcadik helyre csúszott vissza a csapat.

– Szerdára maradtak az izgalmasabb versenyszámok: a casting – azaz a szárazföldi célba dobás horgászbottal –, a csónakos és az ezekkel párhuzamosan zajló horgászverseny, amelyeken nagyon jól teljesített minden csapattagunk. Mivel a szervezők nagyon figyeltek arra, hogy a versenyszámok eredményei a hivatalos közzététel előtt véletlenül se derüljenek ki, ezért tippelni sem tudtunk, vajon melyik csapat éppen hogy áll a versenyben. 

Éreztük, hogy a tavalyi tizedik helynél jobban teljesítettünk, de nem gondoltuk, hogy annyit sikerült javítani a szerdai versenyekkel, hogy első helyezést érjünk el. Természetesen hatalmas öröm számunkra, hogy a huszonkilenc kiválóan felkészült halőri csapatból mi kerültünk ki győztesként – mondta el Szakács Szabolcs, a TOHOSZ ügyvezető elnöke.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában