Bringázás

2022.09.21. 19:10

Gőzerővel készülnek az autómentes napra

Az Európai Mobilitási Hét keretein belül az Autómentes Napon, szeptember 22-én Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szekszárdi Sportközpont egésznapos programra hívja az érdeklődőket.

Farkas Eszter

Gyülekezés egy korábbi autómentes napon

Fotó: TN archív

A napot a Bringás Reggeli című akcióval kezdik. Az esemény apropójából a kerékpárral közlekedőket reggeli csomaggal ajándékozzák meg Szekszárd számos pontján. Reggel fél hat és nyolc óra között a Csatári utca déli körforgalmánál, a Tolna megyei Önkormányzat gyalogátkelőjénél, a Czikk Halas Parkolójában és a Zrínyi utca-Damjanich utca kereszteződésében osztják a csomagokat a bicikliseknek.

Napközben a sportcsarnok parkolóban a Bringasuli, a Kalandozó Park, valamint Toma és Csapata remek történelmi játékokkal készül a gyermekek számára: drezina, kisszekerek, hordók és falovak várják az idelátogatókat. Délután négy órától biciklis program veszi kezdetét. Az ingyenes regisztráció után két óra áll az állomások teljesítésére, ami egy szelfit jelent az adott pontokon. A szintidő alatt visszaérkezők ajándékcsomaggal gazdagodnak.

Szombat délelőtt, szeptember 24-én családi autómentes napra várják a bicikliseket. A legnagyobb létszámmal résztvevő osztály oklevelet kap, és elnyeri az Autómentes napi Vándorserleget. A tavalyi év legtekerősebb osztálya a szekszárdi PTE Gyakorló Iskola második A osztálya volt.

Bonyhádon is autómentes napot tartanak csütörtökön, szeptember 22-én a városban. A programokra délelőtt háromnegyed kilenc és délután kettő óra között lehet regisztrálni. A délelőtt folyamán egészségfejlesztő játékok, zumba és gyalogos felvonulás várható. Délután az Országos Mentőszolgálat tart bemutatót, flashmobra, kerékpáros felvonulásra és extrém kerékpáros bemutatóra várják az érdeklődőket. Emellett több színes programmal, ingyenes helyijáratos busszal valamint ingyenes kerékpáros gyorsszervízzel kedveskedik a város vezetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában