PR cikk

2022.09.20. 16:30

Hogyan tartsuk távol a gyomnövényeket a kertben

A fűnyírás és a gyomlálás minden otthoni kertész életében olyan feladat, amit nem szívesen végez. Sokszor bizonyára nekünk is eszünkbe jutott már ilyen munka közben, hogy valamilyen derékkímélőbb megoldást keressünk erre a problémára.

Hirdetés

A fotó forrása: David Prahl / Shutterstock.com

Fűnyíróval sajnos nem minden helyet tudunk elérni, például a kerti asztal alatti fűnyírás és gyomlálás még ilyen eszközökkel is kellemetlen feladatnak ígérkezik, csakúgy, mint a futó növények közül előbukkanó gazok kiválogatása.

Nézzünk is meg néhány alternatív megoldást erre a problémára!

Agrofólia
Ha növényágyunkba valamilyen agro védőfóliát fektetünk, az nem csak gazokat tartja távol, hanem az általunk ültetett virágok és kerti növények fejlődését is segíti. Ennek a megoldásnak megvan az az előnye, hogy teljesen természetes módon gátolja meg a nemkívánt gyomnövények fejlődését, így nemcsak hogy gyomlálásra, még gyomírtó szerek használatára sincsen szükségünk. Emiatt ez a megoldás kiválóan működhet konyhakertekben is.

Professional,Caucasian,Landscaper,Installing,Weed,Control,Fabric,Material,In,A
A fotó forrása: Virrage Images / Shutterstock.com
 

Gyomirtók

Agrofóliát leginkább nagy területeken használhatunk, a kisebb zegzugosabb részek, például a térkövek közötti hézagok azonban más megközelítési módot követelnek. Ilyenkor valamilyen gyomirtó szerre van szükségünk. Ha ezt a megoldást választjuk, fontos, hogy olyan permetező és ehhez szükséges tartozékok álljanak a rendelkezésünkre, melyekkel pontosan juttathatjuk célba a méreganyagot. Ilyenkor nagy figyelmet kell fordítanunk arra, hogy a permetszer csak arra a területre kerülhessen, amit kezelni szeretnénk, ezért ezt a munkát célszerű szélcsendes időben végezni valamilyen precíziós fúvófej és védőfelszerelés felhasználásával.

Spraying,Weeds,In,The,Garden
A fotó forrása: FrankHH / Shutterstock.com
 

Ha agrofóliát és gyomirtót is használunk, a ténylegesen gyomlálással töltött időt nagyban lecsökkenthetjük, így több időnk marad kertünk szépségeinek élvezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában