Szüreti és Falunap

2022.09.12. 12:31

Jól szórakoztak a gerjeniek a falunapon

Szüreti és Falunapot tartottak szombat délután Gerjenben. Gyönyörű időben szép számú látogató érkezett a hagyományos éves rendezvényre, amely a Cantore Eclessiae Rézfúvós Együttes koncertje vezetett fel.

Gazsó Rita

Jól szórakoztak a gerjeniek a falunapon (Fotó: M. Gy.)

A megnyitón gerjeni néptáncosok és óvodások adtak műsort a közösségi ház udvarán, majd délután három órától elkezdődött a színes szüreti felvonulás, amelyen részt vett a falu apraja nagyja. A menet élén egy kocsiról a Medinai Tamburazenekar játszott a szüreti felvonulóknak. 

A délután folyamán a látogatókat kirakodóvásár, a kisebbeket ugrálóvár és hinta, majd arcfestés és csillámtetoválás várta. A szüreti felvonulás után a Medianai Tamburazenekar játszott nagy sikerrel, majd 19 órától a mindenki által nagyon várt szüreti bál következett a Közösségi Házban. Az est fénypontját a Duna-Rock Akusztik koncertje jelentette. A vendégeket ezt követően retró slágerekkel szórakoztatták, s közben még tombolasorsolás is fokozta a hangulatot.

A Szüreti és Falunap előtt jótékonysági labdarúgó tornát rendeztek Gerjenben, amelynek 940 ezer forintos bevételét a Tolna megyei Balassa János kórház gyermekekkel foglalkozó alapítványa kapja. A labdarúgó tornán a TEIT csapata bizonyult a legjobbnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában