Időközi választás

2022.09.27. 19:10

Két jelölt már biztosan indul a képviselőségért

Ülést tartott Szekszárd Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága kedden délután, amelyet dr. Kulcsár Ágnes elnök a 4-es számú választási körzetben november 13-án tartandó időközi önkormányzati képviselőválasztás miatt hívott össze.

Sz. L.

Illusztráció: Shutterstock

A választási eljárásról szóló törvény alapján a múlt szombattól vehették fel az ajánlóíveket az indulni szándékozók, s kezdhették gyűjteni a jelöltállításhoz szükséges ajánlásokat. Aznap három jelölő szervezet képviselői el is vitték az íveket, s közülük ketten még szombaton vissza is hozták azokat.

Mindkettőjüknek sikerült a jelöltállításhoz szükséges 28 érvényes ajánlás többszörösét összegyűjteniük, így a választási bizottság döntött a jelöltek nyilvántartásba vételről. Eszerint Szollár Zoltánt a Fidesz-KDNP, Jantner Lászlónét pedig az Éljen Szekszárd Egyesület képviseletében vették nyilvántartásba.

A jogszabályban előírtak szerint, még kérhetnek ajánló íveket független jelöltként és jelölő szervezet nevében indulók is, s azokat október 10-ig adhatják le. Végül, ha megvan az elegendő számú érvényes aláírás, indulhatnak képviselőségért a választáson.

A megyeszékhely 4-es számú választási körzetében azért van szükség időközi választásra, mert mint arról korábban beszámoltunk, a 2006 óta önkormányzati képviselőként tevékenykedő Csillagné Szánthó Polixéna a nyáron elhunyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában