Átadás

2022.09.24. 13:00

Laptopokat kaptak a pályázó fiatalok

Öt iskolásnak adott át laptopot a Magyar Vöröskereszt Tolnai Megyei Szervezete pénteken délután a szervezet székhelyén.

Brunner Mónika

A képen a sikeres pályázók: Keresztes József, Tar Dávid, Orsós Milán, Szegi Bence és Kun Viktor

Fotó: Makovics Kornél

– Az informatikai eszközökkel elsősorban a fiatalok tanulását szeretnénk elősegíteni – hangzott el dr. Kiss Mária megyei elnöktől. A pályázatot a Magyar Vöröskereszt hirdette meg Digitális Felzárkóztatási Alap néven, anyagi és szociális nehézségekkel küzdő gyermekek, fiatalok, családok és társadalmilag sérült csoporthoz tartozó személyek számára. Pályázatot nyolc és huszonnégy év közötti fiatalok nyújthattak be.

A fotón Márta Norbert önkéntes koordinátor, Kissné Hóner Magdolna, a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetének vezetőségi tagja, dr. Kiss Mária, a szervezet megyei elnöke és Gulyás Katalin a szervezet megyei igazgatója
Fotós: Makovics Kornél

A hat sikeres megyei pályázó: a nyolc éves Keresztes József, a tizenhárom éves Orsós Milán, a tizennégy éves Kun Viktor és Szegi Bence és a húsz éves Tar Dávid. Az informatikai eszközök átadása mellett ajándékkal is kedveskedtek a fiataloknak, egy piros polár takaróval és egy higiénés csomaggal. Az átadó ünnepségen elhangzott, hogy a Digitális Felzárkóztatási Alap nevű pályázat még két évig él. Az idei keret kimerült, de a következő évre már be lehet adni kérelmeket.

A pályázat beadása előtt szükséges egyeztetni a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetével. A laptopot ünnepélyes keretek között átvevő fiatalok lapunknak elmondták, hogy nagyon örülnek, úgy érzik, hogy így sokkal könnyebb lesz számukra a tanulás. Azt is elmondták, hogy a pályázataikat megírni „nem volt olyan nehéz". Ennek alapján elmondható, hogy érdemes több fiatalnak is megpróbálkozni a pályázatírással, és bíznia a sikerben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában